Šo salātu priekšrocība ir tā, ka katrs ģimenes loceklis var izveidot savu porciju, saliekot savā šķīvī tieši tās salātu sastāvdaļas, kas vislabāk garšo. Mēs mēdzam mazuļa porcijā salikt mazuļa mīļākos dārzeņus, pieaugušo salātu bļodu papildinot ar sāli, pipariem, asiem redīsiem, mikrozaļumiem u.c. sastāvdaļām.
Sastāvdaļas:
- Bērna mīļākās formas makaroni
- Konservēts tuncis (pēc izvēles – savā sulā vai olīveļļā)
- Paipalu olas
Dārzeņi:
- Mazās krāsainās paprikas
- Konservēta saldā kukurūza
- Saldēti vai konservēti zaļie zirnīši
- Ķiršu tomāti
- Svaigs gurķis
Mērcītei:
- Eļļa
- Svaigi lociņi (var likt arī dilles / pētersīļus vai citus zaļumus)
- Gabaliņš citrona
Pagatavošanas gaita:
- Uzvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
- Uzvāra paipalu olas (vāra 3-4 minūtes kopš brīža, kad ūdens sāk vārīties). Olas liek aukstā ūdenī atdzist.
- Sagriež dārzeņus. Gabaliņu lielums atkarīgs no tā, vai bērns ēd ar dakšiņu (tad vēlami lielāki gabaliņi, kurus viegli uzdurt) vai karoti (tad vēlami mazāki gabaliņi, lai tie nekrīt ārā no karotes), vai rociņām (derēs dažāda izmēra gabaliņi).
- Tuncim nolej lieko šķidrumu. Mums garšo Rio Mare tuncis, jo tam ir smuki filejas gabaliņi, nevis neizprotamas konsistences smalkmasa.
- Bļodā uzmanīgi sajauc izvārītos makaronus, dārzeņus un tunci.
- Sagatavo mērcīti: eļļai pievieno nedaudz svaigi spiestas citrona sulas un zaļumus, rūpīgi samaisa. Pieaugušajiem var uztaisīt atsevišķi mērcīti ar sāli, pipariem un citām garšvielām. Mērcīti var iejaut gan visā salātu bļodā uzreiz, gan pārliet katrai salātu porcijai atsevišķi.
- Noloba paipalu oliņas, pārgriež uz pusēm un izkārto virs salātiem.