• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatreceptes

Krāsnī ceptas bietes

bietes

Krāsnī ceptas bietes ir lielisks veids, kā pagatavot šo sakni. Follija kabatiņās bietītes tvaicējas savā sulā, tās saglabā vairāk vērtīgo uzturvielu, turklāt pievienotais ķiploks un timiāns bietēm piešķirs ļoti labu garšu un aromātu. Šādi pagatavotas bietes ir lieliski piemērotas salātiem, dažādām uzkodām, terīnēm un kārtojumiem. Lietojiet tās visur, kur citkārt izmantotu vārītas bietes.

Priekšdarbi10 minutes mins
cepšanas laiks atkarīgs no biešu lieluma1 hour hr 30 minutes mins
Kopā1 hour hr 40 minutes mins

Nepieciešamais aprīkojums:

  • Alumīnija folija

Sastāvdaļas:

  • vajadzīgais skaits biešu, pēc iespējas vienāda lieluma
  • 2-3 daiviņas ķiploka uz katru bieti
  • 2-3 zariņi svaiga timiāna uz katru bieti
  • šķipsna sāls
  • olīveļļa

Pagatavošanas gaita:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C.
  2. Bietēm rūpīgi nomazgā smiltis un apgriež saknīti, atstājot mazu galiņu.
  3. No folija izgriež kvadrātus, tik ielus, lai katrā varētu ietīt vienu bieti.
  4. Bieti liek uz folija kvadrāta, uzber kārtīgu šķipsnu sāli, pieliek dažus timiāna zariņus, uz pusēm pārgrieztas ķiploku daiviņas  un kārtīgi pārlej ar olīveļļu, visas folija kvadrāta malas saceļ uz augšu un izveido pauniņas. Lai olīveļļa neizlīst ārā, pirms to uzlej, folija kvadrāta maliņas jau mazliet paceļ uz augšu.
  5. Pauniņas liek uz cepampannas ar savienojuma vietu uz augšu, lai biešu sula neiztecētu ārā.
  6. Liek cepeškrāsnī un cep, līdz bietes ir mīkstas. Cepšanas laiks ir atkarīgs no biešu lieluma, tas var aizņemt no 40 minūtēm līdz pat 2 stundām. Biešu gatavību var pārbaudīt mazliet paverot pauniņu un iedurot ar plānu nazi, tam viegli jāiziet cauri bietei. Esiet uzmanīgi, no pauniņas ārā nāks ļoti karsts tvaiks, var apdedzināt rokas.
  7. Bietes ņem ārā no cepeškrāsns, attin pauniņas un atdzesē.

Padomi gatavošanā:

  • Bietēm var pievienot arī citus garšaugus – rozmarīnu, salviju.
  • Šādi pagatavotas bietes var nomizot un ēst tāpat, tās ir ļoti gardas pašas par sevi.
  • Kamēr cepas bietes, cepškrāsni droši var izmantot lietderīgi, kopā ar tām gatavojot jebkādus gaļas cepešus,  izcepot kādu sacepumu, sāļos mafinus vai cepumus. Ķiploka un garšaugu dēļ, vienlaicīgi saldos ēdienus gan neisakām gatavot.

Tags

  • dārzeņi
  • veģetārs

Post navigation

Biezpiena, ķiršu un auzu pārslu deserts
Krāsnī ceptu biešu un kazas siera terīne

Related posts

Saldēti garšaugu kubiņi
Mazulis ēd, Pamatreceptes

Saldēti garšaugu kubiņi

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram
Pamatreceptes, Uzkodas

Aliču un apelsīnu ievārījums sieram

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.