Rosols viennozīmīgi ir viens no populārākajiem ēdieniem latviešu viesību galdā. Šī ir citāda rosola recepte – desas vietā tiek pievienots auksti kūpināts vai mazsālīts lasis, kā arī konservētās sastāvdaļas tiek aizstātas ar svaigām. Ja Tev garšo lasis un garšo rosols, tad Tev viennozīmīgi garšos arī šie salāti. Kā jau rosolam ar sastāvdaļu proporcijām var brīvi variēt. Ja kartupeļi, burkāni un olas būs izvārīti iepriekš, tas būs gatavs pavisam ātri.
Daudzums: 8 porcijas
Sastāvdaļas:
- 200 g vārītu kartupeļu
- 200 g vārītu burkānu
- 3 vārītas olas
- 300 g auksti kūpinātas vai mazsālītas laša filejas
- 200 g saldētu zaļo zirnīšu
- 300 g svaigu gurķu
- 1 vidējs sarkanais sīpols
- saišķītis lociņu
- 100 g majonēzes
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
Pagatavošanas gaita:
- Saldētos zaļos zirnīšus vāra 3-5 minūtes, nokāš un noliek atdzist.
- Kartupeļus, bukrānus, olas, svaigos gurķus nomizo un sagriež līdzīga izmēra kubiņos.
- Laša fileju sagriež kubiņos, pirms tam pārliecinoties, ka tajā nav nevienas asakas.
- Sīpolu nomizo un pēc iespējas smalkāk sakapā.
- Lociņus noskalo un smalki sagriež
- Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi, sāli un piparus un samaisa.
Padomi gatavošanai:
- Šajos salātos ļoti svarīgi izmantot svaigus gurķus un zaļos zirnīšus, nevis konservētus (kā klasiskajā rosolā), jo konservētās sastāvdaļas nomāks laša garšu.
- Ja vēlas pikantāku rosola garšu, tam papildus var pievienot arī sinepes.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: