• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Salāti

Laša rosols

Rosols viennozīmīgi ir viens no populārākajiem ēdieniem latviešu viesību galdā. Šī ir citāda rosola recepte – desas vietā tiek pievienots auksti kūpināts vai mazsālīts lasis, kā arī konservētās sastāvdaļas tiek aizstātas ar svaigām. Ja Tev garšo lasis un garšo rosols, tad Tev viennozīmīgi garšos arī šie salāti. Kā jau rosolam ar sastāvdaļu proporcijām var brīvi variēt. Ja kartupeļi, burkāni un olas būs izvārīti iepriekš, tas būs gatavs pavisam ātri.

Priekšdarbi30 minutes mins
Kopā30 minutes mins
Daudzums: 8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 200 g vārītu kartupeļu
  • 200 g vārītu burkānu
  • 3 vārītas olas
  • 300 g auksti kūpinātas vai mazsālītas laša filejas
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 300 g svaigu gurķu
  • 1 vidējs sarkanais sīpols
  • saišķītis lociņu
  • 100 g majonēzes
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
laša rosola sastāvdaļas

Pagatavošanas gaita:

  1. Saldētos zaļos zirnīšus vāra 3-5 minūtes, nokāš un noliek atdzist.
  2. Kartupeļus, bukrānus, olas, svaigos gurķus nomizo un sagriež līdzīga izmēra kubiņos.
  3. Laša fileju sagriež kubiņos, pirms tam pārliecinoties, ka tajā nav nevienas asakas.
  4. Sīpolu nomizo un pēc iespējas smalkāk sakapā.
  5. Lociņus noskalo un smalki sagriež
  6. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno majonēzi, sāli un piparus un samaisa. sagrieztas sastāvdaļas

Padomi gatavošanai:

  • Šajos salātos ļoti svarīgi izmantot svaigus gurķus un zaļos zirnīšus, nevis konservētus (kā klasiskajā rosolā), jo konservētās sastāvdaļas nomāks laša garšu.
  • Ja vēlas pikantāku rosola garšu, tam papildus var pievienot arī sinepes.

Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:

  • Instagram
  • Facebook

Tags

  • latviešuēdieni
  • zivs

Post navigation

Alpu siera salāti ar kivi un bumbieriem
Neticamais kokosriekstu pīrāgs

Related posts

Ceptu rīsu un laša salāti
Salāti

Ceptu rīsu un laša salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti
Salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci
Salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.