Laša un avokado vrapi (ang. wraps) ir lieliska uzkoda ballītēm, tos var paņemt līdzi piknikā vai uz darbu. Mēs izmantojam SANTA MARIA kviešu tortiljas ar burkāniem. Ar tām vrapi izskatās skaisti un piemēroti rudens svinēšanai, taču vrapus var gatavot ar jebkurām vidēja izmēra tortiljas vai gatavot lavašu.
Sastāvdaļas:
- 6 vidēja izmēra tortiljas (šajā receptē izmantotas Santa Maria burkānu tortilajas)
- 200 g aukti kūpināta laša
- 200 g krēmsiera
- 2 gab gatavi avokado
- 1 ēdamkarote mārrutku
- 100 g svaigu spinātu
Pagatavošanas gaita
- Krēmsieru sajauc ar mārrutkiem. Tas izdosies vieglāk, ja krēmsiers būs istabas temperatūrā
- Lasi izņem no iepakojuma, atdala šķēlītes un izklāj uz šķīvja. Var sadalīt mazākos gabaliņos.
- Spinātus pēc nepieciešamības nomazgā un nosusina.
- Avokado sagriež šķēlītēs.
- Katru tortilju iesmērē ar krēmsiera un mārrutku maisījumu, sev tuvākajā malā liek lasi, spinātus un avokado.
- Aizloka tortiljas maliņas un sarullē to stingrā rullītī.
- Vrapus liek ledusskapī uz pusstundu, lai tortiljas mazliet savelkas ar krēmsieru.
- Vrapus pasniedz pārgrieztus uz pusēm kā uzkodu vai iesaiņo veselus līdzņemšanai.
Padomi gatavošanā
- Mēs izmantojam auksti kūpinātu lasi, kas jau ir diezgan sāļs, tāpēc paildus sāli nepievienojam, to var pievienot krēmsieram un mārrutkiem, ja vēlas.
- Ar sastāvdaļām var variēt: izmantot mazālītu lasi , pievienot cieti vārītu olas šķēlītes. Pievienot dažādus zaļumus – dilles, lociņus sakapātus pētersīļus, dīgstus.
- Mums patīk lietot labas kvalitātes, spēcīgus mārrutkus, bez piedevām, kurus iegādājamies tirgū. Ja pirksiet veikalā, iespējams, būs jāpievieno vairāk mārrutku, lai to garša krēmā būtu pietiekami intensīva.
- Vrapi ļoti skaisti izsaktīsies arī ar SANTA MARIA kviešu tortiljām, kuru sastāvā ir bietes. Tās ir skaisti violetā krāsā.
- Jārēķinās, ka SANTA MARIA kviešu tortiljas ar burkāniem un arī ar bietēm ir mīkstākas, tās satur 30% dārzeņu un ir ļoti viegli sarullējamas, kā arī tās veselīgākas un ar izteiktu garšu. Bet tās arī daudz ātrāk paliek mitras, tādēļ vrapus vēlams gatavot ēšanas dienā.
- Ja vēlaties vrapus gatavot iepriekšējā vakarā vai ilgāk uzglabāt, iesakām izmantot parastās kviešu vai kviešu un kukurūzas torliljas.
Uzzini recepšu jaunumus un seko līdzi citām mūsu kulinārajām aktivitātēm sociālajos tīklos: