• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatēdieni

Laša un sparģeļu tūtas

Laša un sparģeļu tūtas

Sparģeļi ir superprodukts – tajos ir tik daudz vērtīgu vitamīnu, šķiedrvielu un antioksidantu, ka reti kurš dārzenis stāv tiem līdzās. Sparģeļu sezona ir diez gan īsa – Eiropā tā ir no marta līdz maijam, taču Latvijā sparģeļi parasti pieejami tikai īsu brīdi – maijā. Tieši tādēļ pavasaris ir īstais laiks, kad ēst sparģeļus, turklāt tos jācenšas ēst maksimāli drīz pēc to nogriešanas no lauka, jo ledusskapī tie diez gan ātri zaudēs daudz vērtīgu uzturvielu. Piedāvājam ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu kombināciju – sparģeļus un lasi ceptus cepeškrāsnī garšaugu sviestiņā.

Priekšdarbi10 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
Kopā30 minutes mins
Daudzums: 2 personām

Sastāvdaļas:

  • 2 150-200 gramus lieli laša filejas gabaliņi
  • 2 saujas svaigu sparģeļu
  • 1 citrons
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

Garšaugu sviestiņam:

  • 30 grami sviesta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • daži diļļu zariņi
  • daži pētersīļa zariņi
Laša un sparģeļu tūtas

Pagatavošanas gaita:

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C, lai tā uzkarst, kamēr tiek gatavotas tūtas.
  2. Pagatavo garšaugu sviestiņu: smalki sagriež dilles un pētersīļus, sakapā nomizotas ķiploka daiviņas un sajauc ar sviestu – to būs vieglāk izdarīt, ja sviests būs mīksts (istabas temperatūrā).Laša un sparģeļu tūtas
  3. Sparģeļus nomazgā, nosusina, nogriež tiem resnās kātu daļas.
  4. Uz galda vai pannas noklāj cepamā papīra loksni, tās vidū liek 2-3 citrona šķēlītes, virsū tām uzsēdina laša filejas gabaliņu. Blakus liek sauju sparģeļu. Uz laša un sparģeļiem uzliek garšaugu sviesta piciņas, pārkaisa ar sāli un pipariem un virsū uzliek citrona šķēlīti.
  5. Satin tūtu – vispirms aizloka tūtu, tad tās galus savērpj un paceļ uz augšu (skat. attēlā), tā, lai cepoties šķidrums nevar iztecēt no tūtas. Tūtas kārto uz cepešplāts un cep 200°C grādos 20 minūtes.Laša un sparģeļu tūtas

Tags

  • gatavots cepeškrāsnī
  • zivs

Post navigation

Risoto ar zirnīšiem un sparģeļiem
Rabarberu tarte

Related posts

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Pamatēdieni, Uzkodas

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci
Pamatēdieni

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.