Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
- 100 grami bērna mīļākās formas makaronu
- 100 grami laša filejas
- 50 grami parmezāna siera
- 50 ml saldā krējuma
- 100 grami zaļo zirnīšu
- 1 šalotes sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- saišķītis diļļu
- eļļa cepšanai
Pagatavošanas gaita:
- Uzliek vārīties makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pāris kausiņus gatavo makaronu ūdeni atliek maliņā.
- Pannā ielej nedaudz eļļas un apcep smalki sagrieztu šalotes sīpoliņu, sasmalcinātu ķiploka daiviņu, gabaliņos sagrieztu lasi.
- Kad šīs sastāvdaļas nedaudz apcepušās, pievieno atkausētus saldētos zaļos zirnīšus (ja izmanto svaigus zirnīšus, tad tos var uzvārīt kopā ar makaroniem) un uzlej 1 kausiņu ūdens, kurā vārījās makaroni. Uzliek vāku un pasautē dažas minūtes.
- Lej klāt saldo krējumu, uzliek vāku un vēl pāris minūtes pasautē.
- Pannā ber parmezānu un visu rūpīgi samaisa. Ja sķiet, ka šķidruma ir par maz, pielej vēl nedaudz atliktā makaronu ūdens.
- Pannā ieber izvārītos un nokāstos makaronus un smalki sagrieztas dilles. Visu samaisa un pasniedz. Pasniedzot pēc vēlēšanās var uzkaisīt vēl nedaudz rīvētu parmezāna sieru.