Cēzara salātu mērci gandrīz vienmēr gatavojam mājās pēc mūsu iecienītās Cēzara mērces receptes. Cēzara mērce ir tik garda, ka tā lielsiki iederas arī citos salātos, piemēram, makaronu salātos – šo salātu sastāvdaļas ir ļoti līdzīgas klasiskajiem Cēzara salātiem, tikai tajos vēl klāt ir makaroni, kas šos salātus padara sātīgākus, līdz ar to tie lieliski iederēsies arī ballītē, kurā jāpabaro lielāks cilvēku skaits.
Daudzums: 4 porcijas
Sastāvdaļas:
- 170 g makaronu (mēs mēdzam izmantot Latvijā ražoto svaigo pastu ar dārzeņiem)
- 1 vistas fileja
- 1 ēd.k. olīveļļas (vistas cepšanai)
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
- 70 g auksti kūpināta brokastu bekona
- 1 neliela romiešu salātu galviņa
- 100 g Cēzara salātu mērces
- 200 g ķiršu tomātu
- 50 g parmezāna siera
Pagatavošanas gaita:
- Bekonu un sausas sakarsētas pannas strauji apcep no abām pusēm kraukšķīgu un noliek atdzist. Kad tas atdzisis, to sagriež mazos gabaliņos.
- Vistas fileju šķērsām pārgriež uz pusēm, ar gaļas āmuriņa gludo daļu viegli izklapē. Uz sakarsētas pannas lej olīveļļu, liek vistas fileju, apkaisa ar sāli un pipariem un strauji apcep, līdz tā kļūst zeltaina (~3 minūtes no katras puses). Atdzesē un sagriež gabaliņos.
- Makaronus izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma (ja izmanto svaigo pastu, tā būs gatava pāris minūtēs, kaltētie makaroni parasti jāvāra ~10 minūtes. Seko instrukcijām uz iepakojuma).
- Romiešu salātu lapas nomazgā, nosusina un smalki sagriež.
- Ķiršu tomātus nomazgā, nosusina un sagriež uz pusēm vai 4 daļās (atkarībā no to lieluma).
- Parmezāna sieru sarīvē. Var rīvēt gan skaidiņās, gan šķēlītēs.
- Pagatavo Cēzara mērci, sekojot 3 Muskatriekstu receptei, kas pieejama šeit.
- Makaronus, vistas fileju, Romiešu salātus un ķiršu tomātus sajauc kopā ar Cēzara mērci, kārto traukā un bagātīgi pārkaisa ar bekona gabaliņiem un svaigi rīvētu parmezāna sieru.