Biezās vafeles ir populārs brokastu ēdiens daudzviet pasaulē. Mīkstās olu vafeles nebūs gluži tās, kuras ēst katru rītu, tās ir saldas, sātīgas, grēcīgi gardas un kalorijām bagātas, tādēļ šīs ir mūsu svētku vafeles.
Nepieciešamais aprīkojums:
- Biezo vafeļu panna
- mikseris vai putojamā slotiņa
Sastāvdaļas:
- 5 olas
- 120 g cukura
- 150 g sviesta
- 200 g kviešu miltu (var pievienot citus – skatīt padomus gatavošanai)
- 1 tēj.k. vaniļas pastas
- 1 tēj.k. cepamā pulvera
Pagatavošanas gaita:
- Olas saputo ar cukuru un vaniļas pastu.
- Pievieno izkausētu sviestu, saputo.
- Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri, pievieno tos vafeļu mīklai un saputo (šajā brīdī mīkla saplaks, tā tam jābūt).
- Uzkarsē vafeļu pannu, liek tajā pa 1-3 ēdamkarotēm mīklas un cep, līdz vafeles zeltaini brūnas – tad tās ir gatavas.
Padomi gatavošanai:
- Kādu vafeļu pannu vislabāk iegādāties? Vafeļu pannas ir ļoti dažādās cenu kategorijās. Iegādājoties vafeļu pannu, jāizvērtē, cik bieži tā tiks izmantota. Ja pāris reižu gadā, var pirkt visvienkāršāko vafeļu pannu. Galvenais parametrs ir vafeļu pannas jauda – jo lielāka būs tās jauda, jo ātrāk vafeles izcepsies. Mēs izmantojam profesionālo vafeļu pannu KRUPS, kas iegādāta Amazon. Vafeles tajā izcepas pāris minūtēs.
- Kādus miltus pievienot? Vislabāk vafeles izodas ar kviešu miltiem. Tomēr šīs vafeles lieliski sanāk arī ar Schär bezglutēna miltiem. Tos var pievienot nedaudz mazāk (~170 g), jo tie mīklā vairāk piebriest nekā kviešu milti.
- Ar ko vafeles pasniegt? Ļauj vaļu savai iztēlei! Mēs pie vafelēm pasniedzam dažādas piedevas un katrs ēdājs pats izveido savu kombināciju. Var izmantot, piemēram, putukrējumu, jogurtu, biezpienu sajauktu ar putukrējumu, ogas un augļus, ievārījumu, saldās mērces, karameli utt.
Seko mums sociālajos tīklos un uzzini recepšu jaunumus: