• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti

Mīkstās olu vafeles

vafeles

Biezās vafeles ir populārs brokastu ēdiens daudzviet pasaulē. Mīkstās olu vafeles nebūs gluži tās, kuras ēst katru rītu, tās ir saldas, sātīgas, grēcīgi gardas un kalorijām bagātas, tādēļ šīs ir mūsu svētku vafeles.

Priekšdarbi10 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
Kopā30 minutes mins

Nepieciešamais aprīkojums:

  • Biezo vafeļu panna
  • mikseris vai putojamā slotiņa

Sastāvdaļas:

  • 5 olas
  • 120 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 200 g kviešu miltu (var pievienot citus – skatīt padomus gatavošanai)
  • 1 tēj.k. vaniļas pastas
  • 1 tēj.k. cepamā pulvera
vafeles

Pagatavošanas gaita:

  1. Olas saputo ar cukuru un vaniļas pastu.
  2. Pievieno izkausētu sviestu, saputo.
  3. Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri, pievieno tos vafeļu mīklai un saputo (šajā brīdī mīkla saplaks, tā tam jābūt).
  4. Uzkarsē vafeļu pannu, liek tajā pa 1-3 ēdamkarotēm mīklas un cep, līdz vafeles zeltaini brūnas – tad tās ir gatavas.vafeles

Padomi gatavošanai:

  • Kādu vafeļu pannu vislabāk iegādāties? Vafeļu pannas ir ļoti dažādās cenu kategorijās. Iegādājoties vafeļu pannu, jāizvērtē, cik bieži tā tiks izmantota. Ja pāris reižu gadā, var pirkt visvienkāršāko vafeļu pannu. Galvenais parametrs ir vafeļu pannas jauda – jo lielāka būs tās jauda, jo ātrāk vafeles izcepsies. Mēs izmantojam profesionālo vafeļu pannu KRUPS, kas iegādāta Amazon. Vafeles tajā izcepas pāris minūtēs.
  • Kādus miltus pievienot? Vislabāk vafeles izodas ar kviešu miltiem. Tomēr šīs vafeles lieliski sanāk arī ar Schär bezglutēna miltiem. Tos var pievienot nedaudz mazāk (~170 g), jo tie mīklā vairāk piebriest nekā kviešu milti.
  • Ar ko vafeles pasniegt? Ļauj vaļu savai iztēlei! Mēs pie vafelēm pasniedzam dažādas piedevas un katrs ēdājs pats izveido savu kombināciju. Var izmantot, piemēram, putukrējumu, jogurtu, biezpienu sajauktu ar putukrējumu, ogas un augļus, ievārījumu, saldās mērces, karameli utt.

Seko mums sociālajos tīklos un uzzini recepšu jaunumus:

  • Instagram
  • Facebook

Tags

  • piknikam
  • svētkiem

Post navigation

Zefīra un ogu kārtojums
Putota feta ar krāsnī ceptiem tomātiem un ķiplokiem

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.