Olivjē salāti ir populāri dažādās valstīs, un to variācijas ir teju tikpat bezgalīgas kā latviskā rosola variācijas. Šie salāti ir līdzīgi rosolam, taču tiem ir dažas atšķirīgas sastāvdaļas, kas tos padara nedaudz “vieglākus” kā ierasto rosolu. Šajā receptā aprakstām Olivjē salātus tieši tādā versijā, kādā to gatavojam mūsu ģimenēs. Norādītās sastāvdaļu proporcijas gan ir ļoti aptuvenas, ar tām var droši variēt.
Daudzums: 6 porcijas
Sastāvdaļas:
- 5 kartupeļi
- 3 burkāni
- 4 olas
- 2 āboli
- 200 g marinētu gurķu
- 2 vistas filejas
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 265 g konservētu zaļo zirnīšu (vidējā bundžiņa)
- 150 g majonēzes
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošanas gaita:
- Burkānus, kartupeļus ar visu mizu vāra ūdenī, līdz tie gatavi. Atsevišķā katliņā izvāra olas (~10 minūtes). Vistas fileju izvāra ūdenī, kam pievienota šķipsna sāls (~12 minūtes).
- Kartupeļus, burkānus, olas un ābolus nomizo un sagriež līdzīga izmēra kubiņos. Tāda paša izmēra kubiņos sagriež arī vārīto vistas fileju un marinētus gurķus.
- Sarkano sīpolu nomizo un sagriež vai sakapā pēc iespējas smalkāk.
- Zirnīšiem nolej marinādi.
- Bļodā liek visas sagatavotās sastāvdaļas, pievieno majonēzi un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
Seko 3 Muskatriekstiem sociālajos tīklos un uzzini recepšu jaunumus: