• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Salāti

Olivjē salāti

Olivjē salāti

Olivjē salāti ir populāri dažādās valstīs, un to variācijas ir teju tikpat bezgalīgas kā latviskā rosola variācijas. Šie salāti ir līdzīgi rosolam, taču tiem ir dažas atšķirīgas sastāvdaļas, kas tos padara nedaudz “vieglākus” kā ierasto rosolu. Šajā receptā aprakstām Olivjē salātus tieši tādā versijā, kādā to gatavojam mūsu ģimenēs. Norādītās sastāvdaļu proporcijas gan ir ļoti aptuvenas, ar tām var droši variēt.

Priekšdarbi1 hour hr
Gatavošana45 minutes mins
Kopā1 hour hr 45 minutes mins
Daudzums: 6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 5 kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 4 olas
  • 2 āboli
  • 200 g marinētu gurķu
  • 2 vistas filejas
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 265 g konservētu zaļo zirnīšu (vidējā bundžiņa)
  • 150 g majonēzes
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
Olivjē

Pagatavošanas gaita:

  1. Burkānus, kartupeļus ar visu mizu vāra ūdenī, līdz tie gatavi. Atsevišķā katliņā izvāra olas (~10 minūtes). Vistas fileju izvāra ūdenī, kam pievienota šķipsna sāls (~12 minūtes).
  2. Kartupeļus, burkānus, olas un ābolus nomizo un sagriež līdzīga izmēra kubiņos. Tāda paša izmēra kubiņos sagriež arī vārīto vistas fileju un marinētus gurķus.
  3. Sarkano sīpolu nomizo un sagriež vai sakapā pēc iespējas smalkāk.
  4. Zirnīšiem nolej marinādi.
  5. Bļodā liek visas sagatavotās sastāvdaļas, pievieno majonēzi un samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.Olivjē

Seko 3 Muskatriekstiem sociālajos tīklos un uzzini recepšu jaunumus:

  • Instagram
  • Facebook

Tags

  • āboli
  • svētkiem
  • Ziemassvētku receptes

Post navigation

Brūkleņu rulete ar karamelizētiem lazdu riekstiem
Auzu un kokosa cepumi

Related posts

Ceptu rīsu un laša salāti
Salāti

Ceptu rīsu un laša salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti
Salāti

Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci
Salāti

Zaļo zirnīšu salāti ar citrona un parmezāna mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.