Olu, lociņu un siera pīrāgs sastāv no ļoti maz mīklas un ļoti bagātīga pildījuma. Pīrāgs ir vienkārši un ātri pagatavojams, to var baudīt gan siltu, gan aukstu. Pīrāgs lieliski iederēsies otrajās Lieldienās, lai realizētu pāri palikušās nokrāsotās olas.
Daudzums: 8 gabalini
Nepieciešamais aprīkojums:
- cepamā veidne 20 cm diametrā
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 150 g kefīra
- 100 g skābā krējuma
- 150 g miltu
- 1/2 tēj.k. cepamā pulvera
- 2 tēj.k. sezama sēkliņu
Pīrāga pildījumam:
- 5 vārītas olas
- 100 g lociņu
- 100 g labi kūstoša siera (izmantojam holandes vai čedaras)
Pagatavošanas gaita:
- Sagatavo pildījumu: vārītas olas noloba, sakapā ar nazi, pievieno smalki sagrieztus lociņus un uz smalkās dārzeņu rīves sarīvētu sieru un sāli. Visu sajauc kopā.
- Bļodā liek olas, kefīru un skābo krējumu, ar mikseri vai putojamo slotiņu sakuļ viendabīgas konsistences mīklu.
- Atsevišķā bļodiņā rūpīgi sajauc miltus ar cepamo pulveri. Miltu maisījumu pievieno mīklai un rūpīgi sakuļ.
- Ietauko cepamo veidni. Veidnes apakšā lej pusi no sagatavotās mīklas. Uz mīklas kārto pildījumu, kuru pārlej ar atlikušo mīklu. Sagatavoto pīrāgu pārkaisa ar sezama sēkliņām.
- Pīrāgu liek cepties līdz 180° C sakarsētā cepeškrāsnī ~50 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltains.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: