• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Mazulis ēd

Olu un spinātu rausīši

olu rausīši

Šī ir tāda ātrā un slinkā olu pīrādziņu recepte ar veikalā nopērkamo gatavo kārtaino bezrauga mīklu. Šo mīklu ir vērts vienmēr glabāt ledusskapī reizēm, kad gribas ātri uzcept kaut ko garšīgu. Vārītas olas kombinācijā ar superproduktu – spinātiem garšo ļoti labi. Turklāt uztura speciālisti stāsta, ka tieši termiski apstrādāti spināti ir daudz vērtīgāki par svaigiem spinātiem.

Priekšdarbi15 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
Kopā35 minutes mins
Daudzums: 4 personām

Sastāvdaļas:

  • 250 grami gatavās kārtainās bezrauga mīklas (jeb 2 mīklas plāksnes)
  • 3 vārītas olas
  • 2 saujas svaigu vai saldētu spinātu
  • daži svaigi lociņi
  • 2 tējkarotes sezama sēkliņas
  • 1 ola (pīrādziņu apziešanai)
olu rausīši

Pagatavošanas gaita:

  1. Kārtaino bezrauga mīklu jau laicīgi (vēlams stundu pirms gatavošanas) izņem no saldētavas un atstāj atkust istabas temperatūrā.
  2. Pirms sāc gatavot – ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C.
  3. Ja izmanto svaigus spinātus – tos nomazgā un noblanšē (katliņā uzvāra lielu ūdens daudzumus, verdošajā ūdenī liek spinātus un patur 3 minūtes, tad tos izņem no ūdens un nosusina) un sagriež mazākos gabaliņos. Ja izmanto saldētus spinātus, tie jau ir noblanšēti, tiem atliek tikai nospiest lieko ūdeni pēc atsaldēšanas.
  4. Olas sarīvē uz dārzeņu rīves, liek bļodiņā, pievieno sagrieztos blanšētos spinātus un smalki sagrieztus lociņus un visu kārtīgi sajauc.
  5. Kārtaino mīklu nedaudz izrullē garumā. Izrullētās mīklas strēmeles vidū klāj pildījumu. Mīklas strēmeles malu ar otiņu apsmērē ar sakultu olu un mīklas strēmeli aizloka ciet, veidojot tādu kā garu desiņu.
  6. Aizrullēto mīklas strēmeli apsmērē ar sakultu olu un apkaisa ar sezama sēkliņām.
  7. Aizrullēto mīklas strēmeli ar asu nazi sagriež kumosa izmēra gabaliņos, kārto uz cepampannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, un cep 200 grādos 15-18 minūtes līdz rausīši ir gaiši zeltaini.olu rausīši

Ieteikums:

Pildījumam var pievienot arī sāli, piparus vai citas garšvielas. Spinātus var viegli apcept sviestā (izlaižot blanšēšanas soli). Tāpat pildījumu var papildināt arī ar sieru. Receptē aprakstīta pavisam vienkārša rausīšu versija tā, lai tos var droši ēst arī mazulis.

Tags

  • gatavots cepeškrāsnī
  • Lieldienas
  • spināti
  • veģetārs

Post navigation

Cukini pankūkas
Saldo kartupeļu frī

Related posts

Saldēti garšaugu kubiņi
Mazulis ēd, Pamatreceptes

Saldēti garšaugu kubiņi

Ķirbju brokastmaizītes
Mazulis ēd

Ķirbju brokastmaizītes

Kivi un banānu pankūkas
Mazulis ēd

Kivi un banānu pankūkas

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.