Šī ir tāda ātrā un slinkā olu pīrādziņu recepte ar veikalā nopērkamo gatavo kārtaino bezrauga mīklu. Šo mīklu ir vērts vienmēr glabāt ledusskapī reizēm, kad gribas ātri uzcept kaut ko garšīgu. Vārītas olas kombinācijā ar superproduktu – spinātiem garšo ļoti labi. Turklāt uztura speciālisti stāsta, ka tieši termiski apstrādāti spināti ir daudz vērtīgāki par svaigiem spinātiem.
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 250 grami gatavās kārtainās bezrauga mīklas (jeb 2 mīklas plāksnes)
- 3 vārītas olas
- 2 saujas svaigu vai saldētu spinātu
- daži svaigi lociņi
- 2 tējkarotes sezama sēkliņas
- 1 ola (pīrādziņu apziešanai)
Pagatavošanas gaita:
- Kārtaino bezrauga mīklu jau laicīgi (vēlams stundu pirms gatavošanas) izņem no saldētavas un atstāj atkust istabas temperatūrā.
- Pirms sāc gatavot – ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C.
- Ja izmanto svaigus spinātus – tos nomazgā un noblanšē (katliņā uzvāra lielu ūdens daudzumus, verdošajā ūdenī liek spinātus un patur 3 minūtes, tad tos izņem no ūdens un nosusina) un sagriež mazākos gabaliņos. Ja izmanto saldētus spinātus, tie jau ir noblanšēti, tiem atliek tikai nospiest lieko ūdeni pēc atsaldēšanas.
- Olas sarīvē uz dārzeņu rīves, liek bļodiņā, pievieno sagrieztos blanšētos spinātus un smalki sagrieztus lociņus un visu kārtīgi sajauc.
- Kārtaino mīklu nedaudz izrullē garumā. Izrullētās mīklas strēmeles vidū klāj pildījumu. Mīklas strēmeles malu ar otiņu apsmērē ar sakultu olu un mīklas strēmeli aizloka ciet, veidojot tādu kā garu desiņu.
- Aizrullēto mīklas strēmeli apsmērē ar sakultu olu un apkaisa ar sezama sēkliņām.
- Aizrullēto mīklas strēmeli ar asu nazi sagriež kumosa izmēra gabaliņos, kārto uz cepampannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, un cep 200 grādos 15-18 minūtes līdz rausīši ir gaiši zeltaini.
Ieteikums:
Pildījumam var pievienot arī sāli, piparus vai citas garšvielas. Spinātus var viegli apcept sviestā (izlaižot blanšēšanas soli). Tāpat pildījumu var papildināt arī ar sieru. Receptē aprakstīta pavisam vienkārša rausīšu versija tā, lai tos var droši ēst arī mazulis.