Čau! Te Lāsma, Lauma un Liene. Mēs esam māsas, kuras ikdienā darbojas tik ļoti atšķirīgās profesionālās darbības jomās (mūzika, informācijas tehnoloģijas un jurisprudence), taču mūs jau no bērnības vieno kopīgs hobijs – ēst gatavošana un eksperimenti virtuvē.
Mēs nākam no lielas ģimenes, kurā ēst gatavošana vienmēr bijusi cieņā, turklāt, pēc iespējas izmantojot pašu audzētus, ražotus, nomedītus vai izzvejotus produktus jeb “tīru pārtiku”, kura mūsdienās nav ierasta lieta cilvēku ikdienā. Vēlāk, pamazām “aizejot savā dzīvē”, sākām iepazīt arvien jaunus produktus, par kādiem mūsu bērnībā neviens nemaz nezināja – kvinoja, batātes, sparģeļi, citronzāle, riekstu milti, augu “piena” produkti un daudzi citi fantastiski, uzturvērtības ziņā vērtīgi un gardi produkti, kas nu jau kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu mūsu virtuvēs. Mums patīk sekot līdzi jaunākajām tendencēm kulinārijā, rūpīgi izpētīt jaunus pārtikas produktus un eksperimentēt virtuvē.
Tie, kas mūs pazīst personīgi, noteikti zina, ka gandrīz nevieni mūsu svētki nav iedomājami bez pašceptām kūkām un citiem gardumiem. Mūsu ģimenes un viesi parasti tad arī ir tie labākie ēdienu vērtētāji un kritiķi, kuri palīdz saprast, kuras receptes ir tā vērtas, lai tās taisītu vēl un vēl, un lai par tām pastāstītu plašāk.
“3 Muskatrieksti” ir mūsu pandēmijas laika projektiņš, jo līdz ar ilgstošo mājsēdi vienu dienu attapāmies, ka 90% mūsu sarunu ir par un ap ēst gatavošanu un jauniem eksperimentiem un izaicinājumiem virtuvē. Sapratām, ka labprāt gribam dalīties ar to, kas sanāk labi, lieliski vai izcili un mudināt arī citus vairāk gatavot mājās.
Mūsu priekšrocība ir tā, ka mēs esam trīs, tādēļ arī mūsu publicētajās receptēs redzēsiet lielu dažādību – gan vegānus, gan cittautu virtuvju ēdienus, mazkaloriju “bezgrēka” maltītes un grēcīgi gardus desertus, īpaši mazuļiem un bērniem piemērotus ēdienus un vēl vairāk. Mums katrai ir dienas, kad labprāt pārtiekam no salātiem, un dienas, kad vēders priekā sit plaukstas, jūtot grillētas gaļas vai svaigi ceptas rabarbermaizes dievīgo aromātu. Labprāt laika gaitā pastāstīsim arī mūsu pieredzi par tādiem tematiem kā “ēdiens”, “gatavošanas procesi”, “produkti” un “virtuves piederumi”.
Vēl gribas piebilst, ka neviena no mums nav profesionāls pavārs un neesam apmeklējušas nekādus profesionālus mācību projektus par kulinārijas tēmu. Viss, ko rādām un stāstām, ir mūsu pieredze un viedoklis, kas bieži balstās uz dažādu pārtikas izpētes organizāciju pētījumiem un sniegto informāciju. Visās mūsu receptēs ir ienests “3 muskatriekstu” radošais pieskāriens, reizēm iedvesmojoties no interneta dzīlēs atrastām receptēm.