Pastas (makaronu) pagatavošanai ir gandrīz bezgalīgas variācijas, tai lieliski piestāv gan dārzeņi, gan gaļa, gan zivis un jūras veltes, gan siers. Šī ir sātīgas pastas recepte, kurā ļoti labi kontrastē sparģeļu un zaļo zirnīšu svaigums ar viegli kraukšķīgo bekonu.
Daudzums: 2 porcijas
Sastāvdaļas:
- 200 grami svaigās pastas (var izmantot arī makaronus)
- 100 grami svaigu zaļo sparģeļu
- 100 grami svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu
- 150 grami auksti kūpināta bekona
- 200 ml saldā krējuma
- 50 grami parmezāna siera (30 grami pastai un 20 grami pārkaisīšanai pirms pasniegšanas)
- 1 saldais sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 tējkarotes eļļas
- saišķītis pētersīļu
- sāls
- melnie pipari
Pagatavošanas gaita:
- Katlā uzvāra ūdeni, kad tas vārās, pievieno gabaliņos sagrieztus sparģeļus un zaļos zirnīšus. Vāra 4-5 minūtes, ūdeni nokāš un izvārītos zirnīšus un sparģeļus atliek malā.
- Smalki sagriež sīpolu un ķiploka daiviņu. Bekonu sagriež mazākos gabaliņos. Sakarētā pannā lej eļļu un dažas minūtes apcep sagrieztos sīpolus, līdz tie pusgatavi. Tad pievieno bekonu un, ik pa brīdim apmaisot, cep, līdz sīpoli mīksti, savukārt, bekons kraukšķīgs.
- Pannas saturam pievieno saldo krējumu, smalki sagrieztus pētersīļus, 30 gramus rīvētu parmezāna sieru un piparus (vēlams svaigi maltus). Visu pasautē ~2 minūtes.
- Uzvāra svaigo pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma (svaigā pasta parasti ir gatava ~3-4 minūšu laikā). Atliek malā vienu krūzīti ūdens, kurā vārījās pasta un pastu nokāš.
- Pannas saturam pievieno vārīto pastu, zirnīšus un burkānus, visu maisot pakarsē 1 minūti, lai garšas kārtīgi sajaucas.
- Pastu servē karstu un pārkaisa ar parmezāna sieru un smalki sagrieztiem pētersīļiem.