• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatēdieni

Pērļu grūbas ar dārzeņiem un saulē kaltētiem tomātiem

Pērļu grūbas

Pērļu grūbas ir graudi, kas tiek pulēti tiklāt, līdz to ārējais apvalks tiek norīvēts, asie gali nolīdzināti un tiek iegūtas mazas, baltas un pērlītēm līdzīgas grūbas. Pērļu grūbas, salīdzinot ar parastajām grūbām, ir daudz ātrāk pagatavojamas, taču tajās ir arī daudz mazāk uzturvērtības, jo tās visvairāk koncentrējas grauda apvalkā, kurš pērļu grūbu ražošanas procesā tiek nopulēts. Taču nav arī tā, ka pērļu grūbas ir galīgi nevērtīgas, tajās ir B grupas vitamīni un dažādas organismam vērtīgas minerālvielas. Šis ir vegāns, taču sātīgs ēdiens, kuru var ēst gan kā pamatēdienu, gan pasniegt kā piedevu pie gaļas vai zivs.

Priekšdarbi10 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
Kopā30 minutes mins
Daudzums: 2 personām

Sastāvdaļas:

  • 120 grami pērļu grūbas
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • sāls

Dārzeņi:

  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 1 neliels puravs (purava baltā un gaiši zaļā daļa)
  • 1 neliela paprika (izmantojām divas mini paprikas)
  • daži saulē kaltēti tomāti eļļā
Pērļu grūbas

Pagatavošanas gaita:

  1. Sagatavo dārzeņus: burkānus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, puravu sagriež ripiņās, papriku un sīpolus sagriež mazos stienīšos. Saulē kaltētajiem tomātiem notecina lieko eļļu un sagriež tos nelielos gabaliņos.
  2. Katlā uzvāra ūdeni un, kad ta sāk vārīties, ber klāt pērļu grūbas. Vāra tās mērenā karstumā ~15 minūtes (vai atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma).
  3. Sakarsētā pannā lej eļļu un liek cepties visus svaigos dārzeņus. Ik pa brīdim apmaisot, cept tos, līdz tie gatavi (15-20 minūtes).
  4. Izvārītās pērļu grūbas liek caurdurī un skalo zem tekoša auksta ūdens tik ilgi, kamēr ūdens caur tām iztek dzidrs. Skalošanu var veikt arī pirms vārīšanas, taču pieredze rāda, ka, lai cik rūpīgi grūbas noskalotu pirms vārīšanas, vārīšanās laikā tāpat tās kļūst nedaudz glumas, tādēļ tās būs jāskalo arī pēc vārīšanas, ja gribas ēdienā irdenas pērļu grūbas.
  5. Pannā pie dārzeņiem liek noskalotās pērļu grūbas un sagrieztos saulē kaltētos tomātus, apkaisa ar sāli un maisot turpina gatavot ~2 minūtes, kamēr grūbas un saulē kaltētie tomāti kārtīgi izsiluši.Pērļu grūbas

Tags

  • dārzeņi
  • vegāns
  • veģetārs

Post navigation

Kivi un banānu pankūkas
Svaigā persiku siera kūka

Related posts

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Pamatēdieni, Uzkodas

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci
Pamatēdieni

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.