• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Zupas

Pildītas paprikas zupa

pildītas paprikas zupa

Latviešiem garšo zupas un zupu variācijas ir teju bezgalīgas, jo zupā var salikt gandrīz jebkādus produktus dažādās kombinācijās. Mums ļoti garšo pildīta paprika, taču tās pagatavošana ir diezgan laikietilpīga, tādēļ lieliska šī ēdiena alternatīva ir “pildītas paprikas” zupa jeb zupa, kuras sastāvā ir viss tas pats, kas pildītām paprikām, taču šīs zupas pagatavošana būs krietni ātrāka un vienkāršāka. Ja Tev garšo pildītas paprikas, noteikti garšos arī šī zupa.

Priekšdarbi10 minutes mins
Gatavošana20 minutes mins
Kopā30 minutes mins
Daudzums: 8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 3-5 paprikas
  • 400 g maltās gaļas (jebkura iecienīta maltā gaļa, šoreiz receptē izmantota visas maltā gaļa)
  • 1 liels sīpols
  • 400 g smalcinātu tomātu
  • 100 g rīsu (receptē izmantoti basmati gold rīsi)
  • 1/2 tēj.k. sāls (vai pēc garšas)
  • 1/2 tēj.k. svaigi maltu melno piparu (vai pēc garšas)
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. eļļas
  • 2 l gaļas vai dārzeņu buljona
pildītas paprikas zupa

Pagatavošanas gaita:

  1. Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Ķiploka daiviņas nomizo un saspiež ķiploku spiedē vai sarīvē uz smalkās rīves.
  2. Paprikas nomazgā, izgriež kātiņus, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
  3. Rīsus liek bļodā un aplej ar aukstu ūdeni (tas nepieciešams, lai no rīsiem izvilktu cieti)
  4. Katlā ar biezu apakšu lej eļļu, liek sīpolus, ķiplokus un pāris minūtes apcep.paprikas zupas pagatavošana
  5. Pievieno malto gaļu, katla saturu vēl pāris minūtes maisot apcep.
  6. Pievieno papriku un atkal pāris minūtes visu kopā maisot apcep.paprikas zupas pagatavošana
  7. Rīsus liek sietiņā un zem tekoša auksta ūdens rūpīgi noskalo tik ilgi, kamēr skalošanas ūdens ir pilnīgi dzirdrs. Tad rīsus ber katlā, pievieno šķaidītos tomātus, buljonu. paprikas zupas pagatavošana
  8. Katlam uzliek vāku un mērenā karstumā vāra ~15 minūtes. Zupas gatavību pārbauda pēc rīsiem – kad tie mīksti, zupa būs gatava.

Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:

  • Instagram
  • Facebook

Tags

  • ātri pagatavojams
  • latviešuēdieni
  • rudens

Post navigation

Sulīgie ķirbju kēksiņi ar drumstalām
Bounty biezpienmaize

Related posts

Soļanka uz ugunskura
Zupas

Soļanka uz ugunskura

Tītara frikadeļu zupa
Zupas

Tītara frikadeļu zupa

Itāļu kāzu zupa
Zupas

Itāļu kāzu zupa

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.