• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Zupas

Puravu un zirnīšu krēmzupa

Puravu zaļo zirnīšu krēmzupa ir koša pavasarīga zupa, kas ir ne vien veselīga un satur maz kaloriju, bet arī gana sātīga, lai to varētu baudīt kā pamatēdienu.

Priekšdarbi15 minutes mins
Gatavošana25 minutes mins
Daudzums: 6 porcijas

Nepieciešamais aprīkojums:

  • blenderis

Sastāvdaļas:

  • 2 lieli puravi (apm. 400g sagrieztas gaišās daļas)
  • 600 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1,5 ēd.k. vieglas olīveļļas
  • 1 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 65 g spinātu
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 tēj.k. citrona miziņas
  • mazs saišķītis pētersiļu
  • 1/2 tēj.k. maltu melno piparu
  1. Purava gaišo daļu sagriež ripiņās, ķiploku sagriež šķēlītēs. Puravu un ķiploku kopā ar melnajiem pipariem apcep olīveļļā vidējā temperatūrā līdz tie kļūst caurspīdīgi un vietām zeltaini (aptuveni 4-5 minūtes). Pievieno buljonu un pētersīļus, sautē 3 minūtes. Pievieno spinātus un zaļos zirnīšus. Pasautē vēl ne vairāk kā 3-4 minūtes līdz zirnīšu kļuvuši mīksti. Ilgāk sautējot, zirnīši zaudēs savu skaisto spirgti zaļo krāsu. Pievieno 1 ēd.k. citronu sulas un 1 tēj.k. citrona miziņas.
  2. Zupu ar jaudīgu blenderi blendē līdz tā kļūst krēmīga. Ja tiek izmantots rokas blenderis, tas var prasīt līdz 10 minūtēm. Ja zupai vēlas šķidrāku konsistenci, pievieno vēl buljonu vai ūdeni. Pievieno sāli pēc garšas. Ja zupu vēlas pavisam maigu, to var izkārst caur sietiņu.
  3. Pirms pasniegšanas krēmzupu uzkarsē. Pasniedz ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu un dīgstiem.

Post navigation

Banānu vafeles (bez cukura)
Pasta ar sparģeļiem un bekonu

Related posts

Soļanka uz ugunskura
Zupas

Soļanka uz ugunskura

Pildītas paprikas zupa
Zupas

Pildītas paprikas zupa

Tītara frikadeļu zupa
Zupas

Tītara frikadeļu zupa

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.