Puravu zaļo zirnīšu krēmzupa ir koša pavasarīga zupa, kas ir ne vien veselīga un satur maz kaloriju, bet arī gana sātīga, lai to varētu baudīt kā pamatēdienu.
Daudzums: 6 porcijas
Nepieciešamais aprīkojums:
- blenderis
Sastāvdaļas:
- 2 lieli puravi (apm. 400g sagrieztas gaišās daļas)
- 600 g saldētu zaļo zirnīšu
- 1,5 ēd.k. vieglas olīveļļas
- 1 l dārzeņu vai vistas buljona
- 65 g spinātu
- 3 daiviņas ķiploka
- 1 ēd.k. citrona sulas
- 1 tēj.k. citrona miziņas
- mazs saišķītis pētersiļu
- 1/2 tēj.k. maltu melno piparu
- Purava gaišo daļu sagriež ripiņās, ķiploku sagriež šķēlītēs. Puravu un ķiploku kopā ar melnajiem pipariem apcep olīveļļā vidējā temperatūrā līdz tie kļūst caurspīdīgi un vietām zeltaini (aptuveni 4-5 minūtes). Pievieno buljonu un pētersīļus, sautē 3 minūtes. Pievieno spinātus un zaļos zirnīšus. Pasautē vēl ne vairāk kā 3-4 minūtes līdz zirnīšu kļuvuši mīksti. Ilgāk sautējot, zirnīši zaudēs savu skaisto spirgti zaļo krāsu. Pievieno 1 ēd.k. citronu sulas un 1 tēj.k. citrona miziņas.
- Zupu ar jaudīgu blenderi blendē līdz tā kļūst krēmīga. Ja tiek izmantots rokas blenderis, tas var prasīt līdz 10 minūtēm. Ja zupai vēlas šķidrāku konsistenci, pievieno vēl buljonu vai ūdeni. Pievieno sāli pēc garšas. Ja zupu vēlas pavisam maigu, to var izkārst caur sietiņu.
- Pirms pasniegšanas krēmzupu uzkarsē. Pasniedz ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu un dīgstiem.