Rabarberu kūku variācijas ir teju bezgalīgas. Šajā kūkā paslēpušās tādas tradicionālas brokastu sastāvdaļas kā auzas, jogurts un olas, šī kūka nav salda, tajā ir mazāk kaloriju kā klasiskajās rabarberu kūkās, tādēļ nodēvējām to par brokastu kūku. Tā ir arī viegli pagatavojama – visas mīklas sastāvdaļas var sajaukt kopā vienā bļodā. Kūka ir ļoti sulīga ar izteiktu auzu garšu.
Daudzums: 12 gabaliņi
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 200 g jogurta bez piedevām
- 50 g eļļas
- 150 g cukura + 2 tēj.k. cukura rabarberu atsulošanai
- 150 g kviešu miltu
- 150 g Pilngraudu auzu miltu VAI auzu pārslu VAI "Smalkais muslis" ar ogām vai augļiem
- 1.5 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. vaniļas pastas (vai 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta)
- 250 g rabarberu kātu
- 250 g zemeņu
Pagataovošanas gaita:
- Rabarberu kātus nomazgā un sagriež gabaliņos. Uzkaisa 2 tējkarotes cukura, lai atsulotu rabarberus. Zemenes sagriež gabaliņos.
- Bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu viegli saputo olas ar cukuru un vaniļas pastu.
- Pievieno jogurtu un eļļu, visu saputo.
- Pievieno miltus un tiem virsū uzber cepamo pulveri, iemaisa miltos un tad miltu maisījumu iemaisa mīklā.
- Mīklai pievieno 2/3 no sagrieztajiem rabarberiem un zemenēm, ar karoti iemaisa.
- Mīklu liek ar cepampapīru izklatā un ietaukotā veidnē, pa virsu uzber atlikušos rabarberus un zemenes.
- Kūku cep 200° C režīmā “augša un apakša” (bez konvekcijas) 25-30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Padomi gatavošanai:
- Šai kūkai ir ļoti patīkama auzu garša. Eksperimentējot un slīpējot šīs kūkas recepti, izmēģinājām to gatavot gan ar pilngraudu auzu miltiem, gan auzu pārslām, gan “Smalko musli ar ogām” (bildēs kūka gatavota ar Smalko musli). Visi šie trīs auzu produkti lieliski iederas šajā kūkā, tādēļ vari receptē izmant to, kas no šiem produktiem konkrētajā brīdī mājās būs pieejams.
- Rabarberus var sagriezt jau iepriekšējā vakarā, apbērt ar cukuru un atstāt ledusskapī, lai atsulojas. Tad nākamajā rītā kūku būs iespējams pagatavot pavisam ātri.
- Ja esi liels/-a rabarberu desertu cienītājs/-a, tad apskati arī citas mūsu rabarberu laika receptes.