• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Brokastis, Deserti

Rabarberu brokastu kūka

rabarberu kūka

Rabarberu kūku variācijas ir teju bezgalīgas. Šajā kūkā paslēpušās tādas tradicionālas brokastu sastāvdaļas kā auzas, jogurts un olas, šī kūka nav salda, tajā ir mazāk kaloriju kā klasiskajās rabarberu kūkās, tādēļ nodēvējām to par brokastu kūku. Tā ir arī viegli pagatavojama – visas mīklas sastāvdaļas var sajaukt kopā vienā bļodā. Kūka ir ļoti sulīga ar izteiktu auzu garšu.

Priekšdarbi15 minutes mins
Gatavošana30 minutes mins
Kopā45 minutes mins
Daudzums: 12 gabaliņi

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 200 g jogurta bez piedevām
  • 50 g eļļas
  • 150 g cukura + 2 tēj.k. cukura rabarberu atsulošanai
  • 150 g kviešu miltu
  • 150 g Pilngraudu auzu miltu VAI auzu pārslu VAI "Smalkais muslis" ar ogām vai augļiem
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. vaniļas pastas (vai 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta)
  • 250 g rabarberu kātu
  • 250 g zemeņu
rabarberu kūka

Pagataovošanas gaita:

  1. Rabarberu kātus nomazgā un sagriež gabaliņos. Uzkaisa 2 tējkarotes cukura, lai atsulotu rabarberus. Zemenes sagriež gabaliņos.
  2. Bļodā ar mikseri vai putojamo slotiņu viegli saputo olas ar cukuru un vaniļas pastu.
  3. Pievieno jogurtu un eļļu, visu saputo.
  4. Pievieno miltus un tiem virsū uzber cepamo pulveri, iemaisa miltos un tad miltu maisījumu iemaisa mīklā.rabarberu kūka
  5. Mīklai pievieno 2/3 no sagrieztajiem rabarberiem un zemenēm, ar karoti iemaisa.
  6. Mīklu liek ar cepampapīru izklatā un ietaukotā veidnē, pa virsu uzber atlikušos rabarberus un zemenes.rabarberu kūka
  7. Kūku cep 200° C režīmā “augša un apakša” (bez konvekcijas) 25-30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Padomi gatavošanai:

  • Šai kūkai ir ļoti patīkama auzu garša. Eksperimentējot un slīpējot šīs kūkas recepti, izmēģinājām to gatavot gan ar pilngraudu auzu miltiem, gan auzu pārslām, gan “Smalko musli ar ogām” (bildēs kūka gatavota ar Smalko musli). Visi šie trīs auzu produkti lieliski iederas šajā kūkā, tādēļ vari receptē izmant to, kas no šiem produktiem konkrētajā brīdī mājās būs pieejams.
  • Rabarberus var sagriezt jau iepriekšējā vakarā, apbērt ar cukuru un atstāt ledusskapī, lai atsulojas. Tad nākamajā rītā kūku būs iespējams pagatavot pavisam ātri.
  • Ja esi liels/-a rabarberu desertu cienītājs/-a, tad apskati arī citas mūsu rabarberu laika receptes.

Tags

  • pavasara ēdieni
  • rabarberi
  • vasara

Post navigation

Zaļie sparģeļu salāti ar fetas sieru
Taizemiešu zivju karijs

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.