Šis ir tas ievārījumus, kuru katru gadu maija beigās vai jūnija sākumā uzvārām vismaz dažas burciņas, jo šādu garšu kombināciju veikala ievārījumu plauktos atrast nebūs iespejams. Ievārījumus mājās gatavojam tikai ar Dansukker Marmelādes cukuru, tas jāpievieno salīdzinoši maz, ievārījumi nav pārlieku saldi, kā arī tā sastāvā ir pektīns, kas ievārījumu padara biezāku.
Sastāvdaļas:
- 500 g rabarberu kātu
- 500 g attīrītu zemeņu
- 1 paciņa Dansukker marmelādes cukura (vienā paciņā ir 330 g cukura)
Pagatavošanas gaita:
- Rūpīgi nomazgātas un attīrītas zemenes un rabarberus sagriež gabaliņos, liek katliņā un vāra ~10 minūtes, kamēr sastāvdaļas izšķīdušas.
- Pievieno marmelādes cukuru un ievārījumu vāra vēl pāris minūtes.
- Ievārījumam nosmeļ putas.
- Rūpīgi izkarsētās burkās lej verdošu ievārījumu un uzreiz cieši uzliek vāciņu. Karstais ievārījums burciņas iekšpusē radīs vakuumu un nodrošinās to, ka ievārījums nebojāsies.
Padomi gatavošanā:
- Burciņas karsēšanai izmantojam kādu no diviem karsēšanas un sterilizēšanas veidiem:
- Katliņā vedrošā ūdenī liekam burkas un vāciņus un pāris minūtes paturam. Pēc tam izkarsētās burciņas novietojam uz dvielīša ar atvērumu uz augšu, lai liekais ūdens iztvaiko.
- Burkas liekam uz cepešpannas un karsējam cepeškrāsnī 150°C 10-20 minūtes.
- Ievārījumiem parasti izmantojam Dansukker Marmelādes cukuru, ievārījumi ar to sanāk biezi un nav pārlieku saldi.
- Rabarberu sezonā izmēģini arī citus mūsu iecienītos rabarberu gardumus: Rabarberu receptes.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: