• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti

Rabarberu un zemeņu ievārījums

ievārījums

Šis ir tas ievārījumus, kuru katru gadu maija beigās vai jūnija sākumā uzvārām vismaz dažas burciņas, jo šādu garšu kombināciju veikala ievārījumu plauktos atrast nebūs iespejams. Ievārījumus mājās gatavojam tikai ar Dansukker Marmelādes cukuru, tas jāpievieno salīdzinoši maz, ievārījumi nav pārlieku saldi, kā arī tā sastāvā ir pektīns, kas ievārījumu padara biezāku.

Priekšdarbi15 minutes mins
Gatavošana15 minutes mins
burciņu karsēšana un ievārījuma pildīšana burciņās30 minutes mins
Kopā55 minutes mins

Sastāvdaļas:

  • 500 g rabarberu kātu
  • 500 g attīrītu zemeņu
  • 1 paciņa Dansukker marmelādes cukura (vienā paciņā ir 330 g cukura)
ievārījums

Pagatavošanas gaita:

  • Rūpīgi nomazgātas un attīrītas zemenes un rabarberus sagriež gabaliņos, liek katliņā un vāra ~10 minūtes, kamēr sastāvdaļas izšķīdušas.
  • Pievieno marmelādes cukuru un ievārījumu vāra vēl pāris minūtes.
  • Ievārījumam nosmeļ putas.
  • Rūpīgi izkarsētās burkās lej verdošu ievārījumu un uzreiz cieši uzliek vāciņu. Karstais ievārījums burciņas iekšpusē radīs vakuumu un nodrošinās to, ka ievārījums nebojāsies.ievārījums

Padomi gatavošanā:

  • Burciņas karsēšanai izmantojam kādu no diviem karsēšanas un sterilizēšanas veidiem:
    • Katliņā vedrošā ūdenī liekam burkas un vāciņus un pāris minūtes paturam. Pēc tam izkarsētās burciņas novietojam uz dvielīša ar atvērumu uz augšu, lai liekais ūdens iztvaiko.
    • Burkas liekam uz cepešpannas un karsējam cepeškrāsnī 150°C 10-20 minūtes.
  • Ievārījumiem parasti izmantojam Dansukker Marmelādes cukuru, ievārījumi ar to sanāk biezi un nav pārlieku saldi.
  • Rabarberu sezonā izmēģini arī citus mūsu iecienītos rabarberu gardumus: Rabarberu receptes.

Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos:

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Tags

  • rabarberi
  • vasaras receptes

Post navigation

Biezpiena un rabarberu plātsmaize
Ziedkāpostu un marinētu šampinjonu salāti

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.