• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Deserti

Rabarberu – zemeņu ķīselis ar kafijas krēmu

rabarberu ķīselis

Saldas zemenes un skābi rabarberi ir perfekta kombinācija gandrīz jebkādā desertā. Šis ir pavisam viegls un diez gan ātri pagatavojams deserts. Rabarberu-zemeņu ķīselis lieliski garšos ar jebkādu krēmu, taču kafijas mīļi noteikti novērtēs tieši šajā receptē minēto garšu kombināciju.

Priekšdarbi15 minutes mins
atdzišana/sastingšana1 hour hr
Kopā1 hour hr 15 minutes mins

Sastāvdaļas:

Ķīselim:

  • 700 grami rabarberu
  • 700 grami zemeņu
  • 1 litrs ūdens
  • 2-4 ēdamkarotes cukura
  • 1-2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Krēmam:

  • 600 ml saldā krējuma (35%)
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1-2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • 6 ēdamkarotes verdoša ūdens
  • 15 grami želatīna
rabarberu ķīselis

Pagatavošanas gaita:

  1. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Zemenes attīra no zaļajām lapiņām, nomazgā un lielākās zemenes sagriež mazākos gabaliņos.
  2. Katlā lej ūdeni, pievieno sagrieztos rabarberus un vāra ~5 minūtes. Pievieno zemenes, cukuru un vāra vēl ~5 minūtes jeb tik ilgi, kamēr rabarberi un zemenes ir nedaudz pašķīduši.
  3. Krūzītē ber kartupeļu cieti, uzlej nedaudz auksta ūdens un rūpīgi samaisa, lai nepaliek cietes kunkulīši. Nepārtraukti maisot, katlā pievieno ar ūdeni sajaukto cieti. Ja vēlas šķidrāku ķīseli, pievieno mazāk cietes (pietiks ar 1 ēdamkaroti), ja biezāku ķīseli, pievieno vairāk cietes. Sākumā var pievienot mazāk cietes un tad skatīties, vai ķīseļa konsistence apmierina – ja gribēsies biezāku, vienmēr varēs pievienot vēl cieti.
  4. Gatavo ķīseli atstāj atdzist. Ja nepieciešams to atdzesēt ātri, tad katliņu var likt auksta ūdens peldē.
  5. Želatīnam uzlej 3 ēdamkarotes ūdens un atstāj nedaudz uzbriest.
  6. Šķīstošajai kafijai uzlej verdošu ūdeni un samaisa.
  7. Bļodā lej saldo krējumu un ar mikseri saputo līdz putukrējuma konsistencei.
  8. Uzbriedināto želatīnu liek ūdens peldē un izkausē. Sagatavoto kafiju lej pie izkausētā želatīna un rūpīgi izmaisa. Kafijas-želatīna masu lēnām lej saputotajā putukrējumā, turpinot putot ar mikseri vai maisīt ar karoti.
  9. Sagatavoto krēmu lej veidnē un liek ledusskapī sastingt.rabarberu ķīselis
  10. Kad ķīselis atdzisis un krēms sastindzis, atliek vien pasniegt un baudīt desertu. Mums dažreiz patīk krēmu liet seklā veidnē (piemēram, cepamajā pannā) un pasniegšanai krēmu izspiest ar cepumu formiņām.

Tags

  • rabarberi
  • vasara

Post navigation

Rabarberu rulete ar zemeņu mērci
Rabarberu smalkmaizītes ar vārīto krēmu

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.