Rabarbers ir Latvijas pavasara dārza karalis. Lai arī to oriģinālā izcelsme ir Āzijā, tie lieliski pielāgojušies Latvijas dabai un ir viens no pirmajām dārza veltēm. Šajā rakstā apkopotas 3 Muskatriekstu receptes, kuru sastāvā ir rabarberi.
Rabarberu rulete ar zemeņu mērci ir neierastāks veids, kā baudīt ruleti. Gaisīgs biskvīts, kurā iecepti rabarberi, pildīts ar vaniļas un mascarpones krēmu lieliski sader ar svaigu zemeņu mērci.
Rabarberu smalkmaizītes ar vārīto krēmu sevī apvieno pufīgu rauga mīklas pamatnīti, krēmīgu vārīto krēmu, skābenus rabarberus un kraukšķīgas un saldas drumstaliņas. To pagatavošana būs nedaudz darbietilpīgāka kā klasiskas rabarberu plātsmaizes cepšana, bet tas viennozīmīgi ir tā vērts, šīs smalkmaizītes pazudīs nemanot.
Rabarberu skābenums lieliski sader ar saldiem krēmiem. Rabarberu zemeņu ķīselis ar kafijas krēmu ir burvīga garšu kombinācija.
Svaigā rabarberu un zemeņu siera kūka sevī apvieno saldu zemeņu siera kūka slāni ar skābenāku raberberu siera kūkas slāni. Šo kūku var gatavot arī tikai kā rabarberu vai tikai kā zemeņu siera kūku.
Katrā ģimenē parasti ir viena visbiežāk gatavotā rabarberu plātsmaizes recepte. Šī ir mūsējā – Raberberu jogurta plātsmaize – ar jogurta mīklu un jogurta krēmu. Šī plātsmaize garšos tiem, kas dod priekšroku ne pārāk saldiem desertiem.
Rabarberu tarte ar kraukšķīgu smilšu mīklas pamatnīti un krēmīgu un rabarberiem bagātu pildījumu lieliski iederēsies arī kā kūka uz svētku galda.
Rabarberu un zemeņu kārtojums ir latviska klasiskā itāļu deserta Tiramisu variācija. Šo desertu var veidot gan vienā lielā traukā, gan servēt atsevišķās porcijās. Desertā izmantotais rabarberu krēms lieliski iederēsies arī tortēs un ruletēs.
Lai arī rabarberus visbiežāk ierasts kombinēt ar zemenēm, šajā receptē tie lieliski sadraudzējušies ar pekanriekstiem un citrusu glazūru. Rabarberu kēksiņi ar citrusu glazūru ir ātri un viegli pagatavojami, tie lieliski noderēs kā piknika uzkoda, kuru ērti paņemt līdzi.
Uzzini recepšu jaunumus un maltīšu idejas, sekojot mums sociālajos tīklos: