Rikotas smēriņš ar lasi ir interneta hīts, kuru var gatavot dažādās variācijās. Šo uzkodu var pagatavot 10 minūtēs un lēnām baudīt visu vakaru. Smēriņu var smērēt uz maizītēm vai ēst ar dažādiem grauzdiņiem un krekeriem, neizmantojot ne nažus, ne dakšiņas, līdz ar to šādu ēdienu var ērti paņemt līdzi arī piknikā un tas lieliski iederēsies uz galda ballītēs.
Daudzums: 6 personām
Sastāvdaļas:
- 175 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
- 250 g rikotas siera (istabas temperatūrā)
- 200 g mazsālīta vai auksti kūpināta laša
- miziņa no vesela citrona (vēlams izmantot bioloģisku citronu)
- sula no 1/4 citrona
- 4-5 tēj.k. kaperu
- 1 tēj.k. citronpiparu (izmantojam Santa Maria citronpiparus)
- mazs sarkanais sīpoliņš
- 2 tēj.k. sezama sēkliņu (izmantojam gaišo un melno sēkliņu miksu)
- mazs saišķītis diļļu
Pagatavošanas gaita:
- Bļodā liek krēmsieru, rikotas sieru, sulu no 1/4 citrona, citrona miziņu no 1/2 citrona, pustējkaroti citronpiparu un visu rūpīgi samaisa. Iegūto masu izklāj uz lēzena šķīvja.
- Lasi sagriež gabaliņos. sīpolu sagriež gabaliņos vai plānās šķēlītēs. Dilles sagriež smalki vai saplucina lielākos gabaliņos.
- Uz rikotas smēriņa vienmērīgi izkārto lasi, sīpolus, sezama sēkliņas, kaperus, dilles un citrona miziņu.
- Smēriņu pasniedz ar krekeriem, sausmaizītēm vai grauzdētu maizīti. Smēriņu var ēst arī ar svaigiem gurķiem.
Padomi gatavošanai:
- Izmēģinot dažādas šī smēriņa variācijas, mums visvairāk patika smēriņš ar rikotas sieru. Taču rikotu var aizstāt ar krēmīgu biezpienu – arī šī variācija ir ļoti garda. Smēriņš tikai ar krēmsieru gan neguva pārāk lielu atzinību un šķita par sātīgu un biezu.
- Smēriņam var izmantot gan klasisku krēmsieru bez piedevām, gan izmantot krēmsieru ar zaļumiem un garšaugiem.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: