Rulete noteikti ir viens no populārākajiem desertiem Latvijā, jo tā ir samērā ātri un viegli pagatavojama un to ir krietni vieglāk transportēt nekā klasisko torti. Mēs, 3 Muskatrieksti, savas ģimenes viesībās itin bieži cepam dažādas ruletes, jo ruleti var pildīt ar to, kas gadās pa rokai. Piedāvājam saviem lasītājiem šo vienkāršo ruletes pamatrecepti. Šī recepte ir īpaši vienkārša, jo nav nepieciešams atdalīt olas baltumu no dzeltenuma un uztraukties, vai rulete nesaplaks. Šī ruletes pamatnes recepte mums izdodas vienmēr vienādi.
Daudzums: 10 ruletes gabaliņi
Nepieciešamais aprīkojums:
- cepeškrāsns panna 34 cm x 43 cm
- Elektriskais mikseris
- cepeškrāsns
Sastāvdaļas:
- 8 vidējas olas
- 180 g cukura
- 120 g kviešu miltu
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes
- 1 tēj.k. vaniļas pastas
- 1/8 tēj.k. sāls
Pagatavošanas gaita:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180° C.
- Pagatavo ruletes mīklu. Olas atdala no čaumalām un liek bļodā, pievieno cukuru, kuļ, līdz izveidojušās biezas gaiši dzeltenas putas un olu masa apmēram četrkāršojusies apjomā (5-8 min). Pievieno vaniļu, iemaisa. Iesijā miltus, kukurūzas cieti un sāli. Ar putojamo slotiņu rūpīgi un lēni iemaisa olu masā.
- Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, ietauko. Mīklu lej pannā un izlīdzina. Pannu liek līdz 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī režīmā augša un apakša. Cep 12-14 minūtes vai, līdz biskvītā iedurts koka irbulis iznāk sauss.
- Biskvītu pēc izņemšanas no krāsns padzesē 5 minūtes, bet ne ilgāk. Uzmanīgi atdala biskvītu no pannas malām un ar visu cepamo papīru sarullē. Sarullētu biskvītu atdzesē pilnībā līdz istabas temperatūrai.
- Ja biskvīta ruleti nav paredzēts pārklāt ar krēmu, šokolādi vai ko citu no ārpuses, izcepto biskvītu pirms rullēšanas apmet otrādi, izmantojot lielu virtuves dēlīti, uzmanīgi noņem cepamo papīru, pārklāj ar tīru virtuves dvielīti un sarrulē otrādi – ar apakšējo daļu uz iekšpusi. Tā rutele būs glītāka pēc sarullēšanas.
- Artdzišušo biskvītu atrullē pirms pildīšanas, vienlaicīgi noņemot cepamo papīru. Ruletes pamatne būs viegli ieliegta, bet tā tam jābūt. Pilda, sarullē un pasniedz.
Padomi gatavošanai:
- Kādēļ jārullē karsts biskvīts? Biskvīts tiek rullēts, lai tas ruletes pildīšanas un rullēšanas procesā nesalūztu. Karsts biskvīts ir elastīgs un viegli rullējams. Kad tas atdziest, biskvīts kļūst trauslāks un rullējot var salūzt. Ja ļauj biskvītam atdzist sarullētam, tas saglabā formu un pēc pildīšanas ir krietni vieglāk sarullējams.
- Ar ko pildīt ruleti? Rulete ir universāla kūka, ko var pildīt ar jebkādu iecienītu pildījumu. Mums patīk putukrējums ar svaigām ogām, piemēram, zemenēm, vai nesaldu ievārījumu. Putukrējumam var pievienot arī mascarpone sieru, ja gribas ruleti bagātīgāku. Viena no mūsu mīļākajām receptēm ir Brūkleņu rulete ar karamelizētiem lazdu riekstiem, ko cepam itin bieži, kā arī Ķiršu un maskarpones rulete, kas lieliski iederas uz jebkura svētku galda.
Seko mums arī sociālajos tīklos, kur publicējam jaunumus par receptēm, padomus gatavošanā un mūsu ātrās ikdienas maltīšu idejas: