Jaunpils siera bumbas ir kļuvušas par vienu no tiem produktiem, kas vienmēr būs atrodams mūsu ledusskapjos. No svaigā siera gatavotās krēmīgās un maigās bumbas ir lieliska piedeva salātiem. Bumbas iemarinētas eļļiņā ar ķiplokiem, ko var izmantot kā salātu mērci. Tāpēc šie salāti jāuztver nevis kā recepte, bet kā ideja – jebkuru no dārzeņiem var aizvietot ar ko citu. Arī meloni var sagriezt kubiņos, bet tā īpaši glīti izskatīsies bumbās, ja ir pieejama bumbiņu veidojamā karote.
Daudzums: 3 porcijas
Nepieciešamais aprīkojums:
- Bumbiņu veidojamā karote
Sastāvdaļas:
- 6 kale salāt lapas
- 1 dzeltenā paprika
- 1 oranžā paprika
- 2 nelieli svaigi gurķi
- 12-18 ķiršu tomātiņi
- 240 g iepakojums Jaunpils siera bumbu ar ķiplokiem
- 1/4 nelielas dzeltenās melones
- 1/4 tēj.k. sāls
Pagatavošanas gaita:
- Kale lapas noplēš no cietajiem stiebriem, kas nav izmantojami salātos. Lapas nomazgā un nosusina ar papīra dvieli vai salātu žāvētāju. Kale lapas ir nedaudz cietas, tāpēc, lai tās varētu izmantot salātos, lapas ir jāizmasē. Kale lapām uzber mazu šķipsniņu sāls, tās rūpīgi masē ar rokām līdz lapas kļūst mazliet caurspīdīgas un mīkstas un iegūst spilgtāku zaļo toni – apmēram 5 minūtes.
- Papriku sagriež nelielos salmiņos, gurķus sagriež kubiņos, un ķiršu tomātiņus sagriež ceturtdaļās. Pievieno salātlapām.
- Melonei izņem sēklas un ar bumbiņu veidojamo karoti izveido pēc iespējas vairāk bumbu. Meloni var arī sagriezt palielos kubiņos.
- Siera bumbas izņem no eļļas un pievieno dārzeņiem. Eļļu, kurā bija iemarinētas siera bumbas, kā salātu mērcīti vajadzēs tikai nedaudz. Eļļu pievieno apmēram 1-2 ēdamkarotes. Visas sastāvdaļas uzmanīgi samaisa, cilājot ar salātu karotēm.
- Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.