• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Mazulis ēd

Saldo kartupeļu frī

batātes frī

Pēc Kembridžas vārdnīcas “frī” ir gari un tievi ceptu/fritētu kartupeļu gabaliņi. Frī ierindojas starp pasaulē populārākajiem ēdieniem. Taču klasiskajos eļļā fritētajos frī nav pilnīgi nekā veselīga. Saldā kartupeļa frī ir veselīga klasisko frī atlernatīva, turklāt šie frī ir tik viegli un ātri pagatavojami, ka tad, ja ar vienu porciju liksies par maz, pavisam ātri varēsi sagatavot papildporciju.

Priekšdarbi5 minutes mins
Gatavošana15 minutes mins
20 minutes mins
Daudzums: 2 personām

Sastāvdaļas:

  • 3 nelieli saldie kartupeļi
  • 2 tējkarotes eļļas
  • garšvielas pēc izvēles (šajā receptē izmantojam Dabas spēka garšvielu "Asumiņš", kuras sastāvā ir kaltēti ķiploki, dilles un pētersīļi)
batātes frī

Pagatavošanas gaita:

  1. Vispirms ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C grādiem.
  2. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež pirksta resnuma stienīšos.
  3. Kartupeļu stienīšus liek bļodā, pievieno eļļu un garšvielas, ar roku visu rūpīgi sajauc tā, lai katrs saldā kartupeļa stienītis ir apviļāts eļļā un garšvielās.
  4. Kartupeļu stienīšus vienā kārtā izkārto uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, un cep 200°C grādos 15-18 minūtes. Vispiemērotākais būs konvekcijas režīms (ar ventilatoru). Cepšanas laiks būs atkarīgs no stienīšu resnuma, to gatavību vislabāk pārbaudīt ar dakšiņu. Ja vēlas, cepšanās laika vidū frī stienīšus var apgriezt otrādi, lai tie viscaur iegūst viegli kraukšķīgu garoziņu, taču bez tā lieliski var arī iztikt – būs garšīgi tāpat.batātes frī

Ieteikumi:

  • Dažādās receptēs saldā kartupeļa stienīši pirms cepšanas tiek apviļāti arī kukurūzas cietē, tādejādi iegūstot kraukšķīgāku garoziņu cepšanās laikā. Šajā receptē papildus cieti neizmantojam, ja frī tiek gatavoti zīdainim/mazulim. Esam mēģinājušas gatavot arī ar cieti – rezultāts ir gandrīz identisks. No neliela eļļas daudzuma gan nav jābaidās, jo tā ir nepieciešama, lai mazuļa organisms uzsūktu labās vielas no dārzeņiem un šie frī tiek cepti cepeškrāsnī, tādejādi tie ir daudzkārt veselīgāki par eļļā fritētiem frī.
  • Saldā kartupeļa frī var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pamatēdienam.
  • Pieaugušo versijā pēc cepšanas frī var apkaisīt arī ar sāli, no garšvielām lieliski iederēsies kūpinātas paprikas pulveris, kurš mazulim varētu būt par stipru.

Tags

  • dārzeņi
  • gatavots cepeškrāsnī
  • vegāns

Post navigation

Olu un spinātu rausīši
Krāsainie tunča salātiņi

Related posts

Saldēti garšaugu kubiņi
Mazulis ēd, Pamatreceptes

Saldēti garšaugu kubiņi

Ķirbju brokastmaizītes
Mazulis ēd

Ķirbju brokastmaizītes

Kivi un banānu pankūkas
Mazulis ēd

Kivi un banānu pankūkas

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.