• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Brokastis, Deserti

Šokolādes – mandeļu virtuļi

Šie šokolādes-mandeļu virtuļi ir ne vien gards, bet arī veselīgs veids, kā sevi palutināt. Tā kā virtuļi nav pārāk saldi un tie glazēti ar tumšo šokolādi, tiem ir piesātināta garša. Virtuļi ir bezglutēna gardums, satur nelielu cukura daudzumu un ir sātīgi, jo gatavoti no mandeļu miltiem, tādēļ tie būs piemēroti arī zemu ogļhidrātu diētai. No šī receptes daudzuma ir iespējams pagatavot 6-7 virtuļus.

Priekšdarbi20 minutes mins
Gatavošana10 minutes mins
atdzišanas laiks20 minutes mins
Kopā50 minutes mins
Daudzums: 7 virtuļi

Nepieciešamais aprīkojums:

  • vitruļu panna (vēlams ar nepiedegošu pārklājumu)

Sastāvdaļas:

Virtuļiem

  • 110 g izsijātu mandeļu miltu (1 + 1/4 glāzes, glāzes tilpums 250 ml)
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 3 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 1 un 1/2 tēj.k. cepamā pulvera
  • 1/8 tēj.k. sāls
  • 2 ēd.k. kakao pulvera
  • aerosola eļļa vai kokosriekstu eļļa pannas ieeļļošanai

Šokolādes glazūrai

  • 100 g tumšās šokoādes (ar kakao saturu 55%-70%)
  • 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 6 ēd.k. mandeļu skaidiņu

Pagatavošanas gaita:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190° C. Virtuļu pannu rūpīgi izsmērē vai izpūš ar eļļu. Šis solis jādara arī pannām ar nepiedegošo pārklājumu, jo mīkla ir ļoti lipīga.  
  2. Mandeļu miltus izsijā. Tiem jābūt smalka maluma, lai virtuļi nebūtu blīvi un smagi, kā tas mēdz būt ar konditorejas izstrādājumiem, kas gatavoti no mandeļu miltiem.
  3.  Kokosriekstu eļļu izkausē ūdens peldē, mikroviļņu krāsnī vai siltā cepeškrāsnī, tas prasīs tikai dažas sekundes, jo kokosriekstu eļļa ir viegli kūstoša. Bļodā ar putojamo slotiņu vai mikseri sakuļ olas, kļavu sīrupu un izkausētu kokosriekstu eļļu, līdz masa kļuvusi viendabīga un nedaudz putaina (2-3 minūtes).
  4. Pievieno izsijātus mandeļu miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri un pavisam mazu šķipsniņu sāls. Visu rūpīgi samaisa ar koka karoti vai silikona lāpstiņu, līdz masa ir viendabīgi sajaukusies. Tā kā mīklā nav glutēna, to nevar pārmaisīt. Pareizā konsistence būs kā pabieza un lipīga pasta.
  5. Mīklu ievieto konditorejas tūtā. Visvieglāk to izdarīt, ieliekot tūtu glāzē. Izmanto gludi apaļo uzgali vai vienkārši ar šķērēm nogriež tūtas stūrīti. 
  6. Mīklu iespiež virtuļu formās. Tā kā šie virtuļi uzpūšas tikai nedaudz, formiņas var aizpildīt gandrīz pilnas. Ar aukstā ūdenī samitrinātu pirkstu mīklu nedaudz izlīdzina, lai cepoties virsma būtu gludāka. Pirkstu samitrina, lai mīkla pie tā neliptu.
  7. Cep 190° C karstā cepeškrāsnī 10-12 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – to iedurot virtulī, irbulītis iznāk sauss, nevis ar pielipušu mīklu. Virtuļiem ļauj padzist apmēram 10 minūtes formā. Pēc tam tos uzmanīgi izņem no formas. Virtuļi būs nedaudz trausli, tāpēc jārīkojas uzmanīgi. Vislabāk ar sviesta nazi viegli atdalīt maliņas un pēc tam ar pirkstiem lēni pagrozīt virtuli, līdz tas atdalās no pannas.
  8. Šokolādi izkausē ūdens peldē kopā ar saldo krējumu. Samaisa, līdz masa ir viendabīga.
  9. Mandeļu skaidiņas uz sausas pannas nelielā karstumā apgrauzdē, rūpīgi pieskatot, līdz tās kļūst viegli zeltainas (apmēram 4-5 min.).
  10. Virtuļus glazē, iemērcot virspusi šokolādē un pēc tam – mandeļu skaidiņās. Glazūrai ļauj sacietēt vismaz dažas minūtes.
  11. Šie virtuļi var tikt glabāti ledusskapī līdz 4 dienām.

Padomi gatavošanai:

  • Kur iegādāties mandeļu miltus? Mandeļu milti musdienās kļuvuši par bieži sastopamu produktu, ko var iegādāties teju visos lielākajos pārtikas veikalos. Mandeļu miltus atradīsiet plauktā pie citiem miltiem. Mēs visbiežāk mandeļu miltus pērkam veikalā Gemoss, kur tiem ir laba cena un arī miltu konistence ir pietiekami smalka šīs un citu recepšu pagatavošanai. Mandeļu miltus var pagatavot arī mājās, lobītas mandeles samaļot virtuves kombainā, izmantojot pulsa režīmu.
  • Kur iegādāties virtuļu pannu? Virtuļu pannu ko izmantojam šajā receptē, iegādājāmies Rimi. Virtuļu pannu var nopirkt arī Cenu klubs un dažādos interneta veikalos, piemēram, M79, Tera u.c. Šajā receptē var izmantot arī mini mafinu pannu vai formītes.
  • Kur iegādāties aerosola eļļu? Aerosola eļļa ir lielisks produkts, ko vienmēr izmantojam dažādu cepamo formu ieeļļošanai. To var izmantot arī jebkādu produktu cepšanai, jo aerosola tehnika palīdz kontrolēt eļļas daudzumu. Mēs izmantojam veikalā True Fit nopērkamo Best Joy koosriekstu eļļu. Aerosola eļļu var iegādāties arī veikalā Gemoss un citur.
  • Facebook
  • Instagram

Tags

  • bez glutēna
  • piknikam
  • veselīgi

Post navigation

Tortillas tūtiņas meksikāņu gaumē
Mākoņmaizes ar parmezānu un oregano

Related posts

Ābolu pīrādziņi
Deserti

Ābolu pīrādziņi

Biezpiena deserts “Serenāde”
Deserti

Biezpiena deserts “Serenāde”

Ābolu krēms
Deserti

Ābolu krēms

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.