• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatēdieni

Sparģeļu tarte

Sparģeļu tarte ir gards un sātīgs veids kā izmantot sparģeļus sezonā. Gatavošana prasīs laiku, bet rezultāts ir tā vērts. Sāļās siera mīklas pamatnīte būs trausla un drupana, pildījums – krēmīgs un sātīgs. Tarti var ēst gan siltu, pasniedzot to ar kādiem zaļajiem salātiem, gan aukstu, paņemot līdzi piknikā.

Priekšdarbi45 minutes mins
Gatavošana1 hour hr 20 minutes mins
Gaidīšanas laiks30 minutes mins

Nepieciešamais aprīkojums:

  • Ø  Tartes forma 28 cm diametrā

Sastāvdaļas:

Smilšu mīkla

  • 200 gr miltu
  • 140 gr sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 30-50 gr cietā siera
  • 1/2 tējkarote ķiploku sāls
  • 1/2 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • 1-2 tējkarotes skābā krējuma

Pildījumam

  • 300 gr sparģeļu
  • 4 olas
  • 400 mililitri saldā krējuma
  • 100 gr bekona
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 purava baltā daļa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 200 gr labi kūstoša siera
  • sāls (var nepievienot)
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
  • 1/2 tējkarote muskatrieksta (svaigi rīvēts}
  • 1/2 tējkarote rīvētas citrona miziņas (var nepievienot)

Pagatavošanas gaita:

  1. Pagatavo siera smilšu mīklu izmantojot šo recepti.
  2. Šalotes sīpolus un puravu smalki sakapā un apcep uz pannas zeltaini brūnus.
  3. Sparģeļiem nogriež galvas daļu kādus 5-8 cm, ar kurām izdekorēt tarti.
  4. Pārējo sparģeļu daļu sagriež ripiņās. Bekonu sagriež gabaliņos (mēs šim nolūkam izmantojam kulinārijas šķēres, ar tām būs daudz ērtāk).
  5. Bekonu liek uz karstas pannas un cep, kamēr iztek tauki. Tad liek sparģeļu ripiņas un apcep.
  6. Uzvāra ūdeni, un sparģeļu galviņas noblanšē 30 sekundes un uzreiz pārliek aukstā ūdenī, pēc tam nosusina papīra dvielī.
  7. Visas pildījuma sastāvdaļas atdzesē.
  8. Olas sakuļ ar saldo krējumu, ar ķiplokspiedi piespiež daiviņu ķiploka, pieliek sāli, piparus, pierīvē muskatriekstu un citrona miziņu (citrona miziņu var nepievienot, ja nevēlas citrusīgo garšas niansi). Ar sāls pievienošanu jābūt uzmanīgam, jo sāls ir gan bekonā, gan sierā. Mēs papildu sāli pievienojam pavisam nedaudz.
  9. Izceptajā mīklas groziņā vienmērīgi izklāj apcepto šalotes sīpolu un puravu masu. Pa virsu kārto sparģeļu un bekona masu.
  10. Uzmanīgi uzlej olu un saldā krējuma maisījumu.
  11. Tad pa apli glīti kārto sparģeļu galviņas un uzber rīvēto sieru.
  12. Tarti liek cepeškrāsnī 160 – 180°C grādos un cep zeltaini brūnu apmēram 40 minūtes. Temperatūra nedrīkst būt pārāk augsta, citādi olu masa savilksies kā cepta omlete, nevis izcepsies krēmīga un maiga. Virspusei jābūt zeltaini brūnai. Gatavību pārbauda, ar naža galu iedurot sparģelī, ja tas ir mīksts – tarte gatava.
  13. Kad gatavs, ņem ārā un pirms griešanas padzesē, citādi neizdosies izgriezt skaistus gabaliņus.

Padomi gatavošanai:

  • Pildījuma sastāvdaļas var variēt, bekonu var pievienot vairāk vai nepievienot vispār, tad būs veģetāra tarte.
  • Ļoti uzmanīgi ar sāli, to var nepievienot, ja liek vairāk bekona un izvēlas sieru ar spēcīgu garšu.
  • Mēs iesakām vienmēr lietot paša svaigi rīvētu muskatriekstu, nevis jau gatavu malto. To nedrīkst pievienot par daudz, citādi ēdiens garšos pēc ziepēm.
  • Tartes pamatni var pagatavot vairākas dienas iepriekš un, pārsegtu ar pārtikas plēvi, noglabāt ledusskapī.

Tags

  • pavasara ēdieni
  • sparģeļi

Post navigation

Krēmsiers un jogurta siers
Sāļā smilšu mīkla groziņiem, tartēm un kišiem

Related posts

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Pamatēdieni, Uzkodas

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci
Pamatēdieni

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.