• Facebook
  • Instagram
  • Par mums
3 Muskatrieksti
  • Uzkodas
  • Salāti
  • Zupas
  • Pamatēdieni
  • Deserti
  • Brokastis
  • Pamatreceptes
  • Mazulis ēd
  • Blogs
Pamatēdieni

Sviesta pupiņas ar gailenēm un bekonu

Šī ir ļoti vienkārša recepte, kura sevī apvieno lielisku produktu kombināciju – sviesta pupiņas, gailenes un bekonu. Sastāvdaļu propocijas ir ļoti aptuvenas – katrs var pievienot vairāk vai mazāk to, kas vislabāk garšo.

Priekšdarbi15 minutes mins
Gatavošana25 minutes mins
Kopā40 minutes mins
Daudzums: 4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 700 gr sviesta pupiņu
  • 300-400 gr gaileņu
  • 300 gr plānā brokastu bekona
  • 2 saldie sīpoli (var izmantot parastos sīpolus)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • saišķītis diļļu
  • 20 gr sviesta
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  1. Sviesta pupiņas nomazgā, nogriež katrai pākstij abus galiņus un liek vārīties ūdenī, kuram pievienota šķipsniņa sāls. Pupiņas vāra, kamēr tās gatavas (~20 minūtes).
  2. Gailenes rūpīgi notīra vai nomazgā zem tekoša ūdens. Lielākās gailenes ar rokām saplucina mazākos gabaliņos. Gailenes liek uz sausas pannas, jo no tām izdalīsies liels ūdens daudzums. Gailenēm ļauj izsautēties savā sulā. Kad viss ūdens iztvaikojis, pannā liek piciņu sviesta un gailenes strauji apcep, lai tās kļūst nedaudz kraukšķīgas. Gailenes noņem no pannas un atliek malā.
  3. Bekonu sagriež gabaliņos un apcep uz pannas, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Izcepto bekonu noņem no pannas un atliek malā, tauciņus, kas palikuši no bekona cepšanas, atstājot pannā.
  4. Sīpolus nomizo un sagriež strēmelītēs, pievieno rīvētu ķiploka daiviņu, liek uz pannas bekona tauciņos un apcep, līdz tie gatavi. Mums patīk visas šīs trīs sastāvdaļas apcept atsevišķi, jo sīpoliem cepoties izdalās nedaudz sula un tā gan gailenēm, gan bekonam atņem nedaudz kraukšķīgumu. Taču laika taupības nolūkos sastāvdaļas var droši cept arī kopā (tad, kad gaileņu ūdens iztvaikojis, pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kopā apcep).
  5. Kad visas sastāvdaļas apceptas, tās atkal saliek kopā pannā, pievieno izvārītas un nokāstas sviesta pupiņas, visu samaisa un uzkarsē. Pēc vēlēšanās pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  6. Gatavo ēdienu bagātīgi pārkaisa ar smalki sagrieztām svaigām dillēm.

Tags

  • gailenes
  • rudens
  • sēnes

Post navigation

Svaigā plūmju siera kūka
Pildītas mini paprikas

Related posts

Soļankas sagatave ziemai
Pamatēdieni, Pamatreceptes

Soļankas sagatave ziemai

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē
Pamatēdieni, Uzkodas

Karbonādītes etiķa un sīpolu marinādē

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci
Pamatēdieni

Kvinoja ar dārzeņiem un ingvera mērci

Meklēt

Jaunākās receptes

  • Ceptu rīsu un laša salāti
  • Biezpiena deserts “Serenāde”
  • Ābolu pīrādziņi
  • Ābolu krēms
  • Ābolu un valriekstu kēkss

Atslēgas vārdi

  • #līdzņemšanai uz darbu (1)
  • ballīšu uzkodas (35)
  • bez cukura (1)
  • bezglutēna (3)
  • biezpiens (11)
  • citvalstu virtuves (10)
  • dārzeņi (21)
  • eksotiskie augļi (2)
  • gailenes (3)
  • gatavots cepeškrāsnī (27)
  • gaļa (14)
  • kvinoja (2)
  • latviešuēdieni (10)
  • Lieldienas (5)
  • makaroni (6)
  • mazkaloriju (9)
  • pankūkas (9)
  • pavasara ēdieni (7)
  • piedeva (1)
  • piknikam (26)
  • rabarberi (11)
  • rudens (28)
  • siera kūka (8)
  • siers (5)
  • smilšu mīkla (2)
  • sparģeļi (4)
  • spināti (1)
  • svētkiem (20)
  • sēnes (8)
  • tarte (3)
  • uz dabu (1)
  • Valsts svētku galdam (3)
  • vasara (12)
  • vasaras receptes (10)
  • vegāns (15)
  • veselīgi (23)
  • veģetārs (37)
  • vienkārši (15)
  • ziema (5)
  • ziemai (2)
  • Ziemassvētku receptes (18)
  • zivs (9)
  • āboli (13)
  • ātri pagatavojams (60)
  • ķirbji (9)
  • Visa šajā vietnē publicētā informācija un fotogrāfijas ir "3 Muskatrieksti" īpašums. Jebkura informācijas vai fotogrāfiju pārpublicēšana atļauta tikai ar rakstisku "3 Muskatrieksti" atļauju.