Tunča dips ir ļoti ātri un viegli pagatavojama uzkoda, kas lieliski iederēsies ballītē, vai kā „smēriņš” sviestamizēm. To var pasniegt kā “dip” mērci dārzeņiem vai uzziest uz grauzdētas maizes, krekeriem, sāļajiem cepumiem. Pagatavošana būs ļoti vienkārša. Šī būs neierstāka uzkoda, ar kuru pārsteigt viesus.
Daudzums: 6 cilvēku lielai ballītei
Sastāvdaļas:
- 2 bundžas konservēta tunča olīveļļā (katra 160 g)
- 1 iepakojums krēmsiera bez piedevām (180 g)
- 1/2 paciņas majonēzes (125 g)
- 3 stiebri lociņu
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 tējk kajenas piparu
- 1 vidēja izmēra sarkanais sīpols
- 1 citrons
- svaigs čili pipars
Pagatavošanas gaita:
- Krēmsieru sajauc ar majonēzi. Tiem jābūt istabas temperatūrā, lai izdotos vienmērīga masa.
- Sarkano sīpolu un lociņus sakapā.
- Tuncim notecina lieko eļļu.
- Krēmsieram pievieno tunci, sīpolu, lociņus, kajenas piparus un izspiestu ķiploka daiviņu. Pierīvē citrona miziņu un piespiež citrona sulu. Visu samaisa un noliek vēsumā, lai visas garšas savelkas.
- Tunča dipu liek bļodiņā un dekorē ar sakapātu svaigo čili, sīpolu ripiņām un lociņiem. Dipu var pagatavot iepriekš un saglabāt vēsumā, tikai pirms pasniegšanas tas laicīgi jāizņem no ledusskapja.
Padomi gatavošanā:
- Mums patīk izmantot Rio mare tunci olīveļļā. Ja vēlaties liesāku mērcīti, var lietot tunci savā sulā.
- Majonēzi var aizvietot ar grieķu jogurtu, bet tad iesakām pievienot tējkaroti dižonas sinepju.
- Mēs neiesakām pievienot sāli, jo tas ir gan tuncī, gan krēmsierā, gan majonēzē. Kajenas pipari, sīpols un ķiploks piedod papildus pikantumu.
- Tunča dipam piestāvēs dažādi dārzeņi: gurķu, selerijas kātu un burkānu stienīšiem, ziedkāpostu rozītēm, vai ar grauzdētām maizes šķēlēm, rīsu vai kukurūzas galetēm, krekeriem, sausmaizītēm.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: