Rosola (vai rasola) variācijas ir teju bezgalīgas – katrai saimniecei / saimniekam sava recepte. Mēs gatavojam rosolu dažādās variācijās, nekad neko nesverot, bet pievienojot produktus no tā brīža vēlmēm un pieejamības. Šoreiz piedāvājam veģetāra rosola recepti ar bietēm un āboliem. Šis rosols ir krietni vieglāks ēdiens kā gaļas rosola varianti. Āboli un sīpoli rosolam piešķir patīkamu svaigumu un kraukšķi.
Daudzums: 12 svētku porcijas
Sastāvdaļas:
- 400 g vārītu biešu
- 300 g vārītu kartupeļu
- 250 g vārītu burkānu
- 6 cieti vārītas olas
- 3-4 marinēti gurķi
- 2-3 svaigi āboli
- 250 g konservētu zaļo zirnīšu
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 200 g majonēzes
- 200 g skābā krējuma
- 2 tēj.k. Dižonas sinpeju (vai citas iecienītas sinepes)
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa maltu melno piparu
Pagatavošanas gaita:
- Bietes, burkānus, kartupeļus, ābolus nomizo, olas noloba un sagriež apmēram vienādos kubiņos. Marinētos gurķus sagriež nedaudz mazākos kubiņos. Visu liek lielā bļodā. Pievieno zaļos zirnīšus, kam noliets šķidrums.
- Sajauc salātu mērcīti – sarkano sīpolu smalki sakapā. Krējumu, majonēzi, sakapāto sīpolu, 1 tējkaroti sinepju liek bļodiņā un rūpīgi samaisa. Pievieno nedaudz sāls un svaigi maltu melno piparu, iemaisa un pagaršo mērcīti. Ja to gribas stiprāku, pievieno atlikušo 1 tējk. sinepes. Mēs liekam abas karotes.
- Mērcīti pievieno salātu sastāvdaļām un visu viegli un lēni samaisa. Ļauj salātiem pastāvēt dažas minūtes un tos pagaršo. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus. Ja gribas vēl vairāk sinepju, nelielā krējuma daudzumā iemaisa sinepes, pievieno salātiem un iemaisa.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: