Pupiņu kesadiljas ir 3 Muskatriekstu pēdējā laika favorīts ātrām vakariņam vai pusdienām līdzi ņemšanai uz darbu. Šo ēdienu var pagatavot arī vegānu, neizmantojot no piena gatavotu sieru un jogurtu, bet izvēloties vegānas alternatīvas. Kesadiljas ir gardas arī aukstas un tās var paņemt līdzi darba dienas pusdienām.
Daudzums: 10 trīsstūrīši
Nepieciešamais aprīkojums:
- panna cepšanai
Sastāvdaļas:
- 5 vidējas tortillas
- 460 g vārītu melno pupiņu (2 paciņas I love eco melnās puiņas)
- 1 liels burkāns
- 2 nelieli sīpoli
- 2 paprikas
- 2 ēd.k. tomātu pastas
- 1 tēj.k. granulētu ķiploku
- 1 tēj.k. sīpolu pulvera
- 1/2 tēj.k. kumina
- 1/2 tēj.k. kūpinātas paprikas pulvera (var pievienot mazāk pēc garšas)
- 2 mazas ķiploka daiviņas
- sāls (pēc garšas)
- 3-5 ēd.k. eļļas cepšanai
- 200 g bezpiedevu jogurta
- 150 g čederas siera
- 1 laims
Pagatavošanas gaita:
- Papriku sagriež salmiņos. Sīpolus sagriež pusmēnestiņu šķēlītēs. Burkānu sagriež mazos kubiņos. Ķiploku sagriež plānās šķēlītēs. Pupiņas izņem no paciņas un noskalo aukstā ūdenī, atstāj sietiņā notecēt.
- Uz uzkarsētas pannas lej apmēram 1 ēd.k. eļļas. Karstumu noregulē uz augstu temperatūru. Pievieno papriku un maisot apcep, līdz paprika zaudē savu stingrumu un ir pusmīksta – apmēram 4 minūtes. Pievieno sulu no viena laima, apmaisa un karsē vēl apmēram 1 minūti. Noņem no pannas.
- Samazina karstumu, pannā lej 1-2 ēd.k. eļļas, pievieno sīpolus, burkānus un ķiplokus, pievieno šķipsniņu sāls. Maisot apcep 5 minūtes, līdz burkāni ir mīksti un sīpoli – caurspīdīgi.
- Pievieno pupiņas, visu kopā uzkarsē apmēram 2 minūtes. Pupiņas daļēji saspaida ar stampiņu vai karoti. Pievieno garšvielas – ķiploku pulveri, sīpolu pulveri, kuminu, paprikas pulveri, tomātu pastu. Visu samaisa un karsē vēl kādu minūti. Pēc garšas var pievienot vēl sāli. Ja pupiņu masa ir pārāk sausa, pievieno nedaudz karsta ūdens. Izņem no pannas.
- Uz tīras pannas lej pāris tējkarotes eļļas. Liek tortillu. Uz tortillas vienas puses izlīdzina apmēram 2 ēd.k. pupiņu masas. Liek pa virsu papriku, rīvētu sieru un nedaudz bezpiedevu jogurta. Tortillu aizloka un piespiež ar lāpstiņu, apgriež, apcep no otras puses zeltainu.
- Pasniedz uzreiz kopā ar bezpiedevu jogurtu. Lieliska piedeva ir arī avokado gvakamole un tomātu salsa.
Padomi gatavošanai:
- Pupiņu kesadilju pildījumu var sagatavot iepriekš un tās uzcept tieši pirms pasniegšanas. Pildījumu tad nepieciešams uzsildīt uz pannas pirms likšanas tortillās, pievienojot pāris ēdamkarotes karsta ūdens. Turklāt puiņu masu un sagatavotās paprikas var arī saldēt līdz pat 6 mēnešiem.
- Kādas pupiņas un tortillas izmantojam? Šajā receptē vajadzēs melnās vai tumši sarkanās pupiņas. Mums vislabāk patīk I love eco pupiņas, ko var nopirkt Rimi veikalos. Tortillu izvēle gan ir atkarīga no katra gaumes. Mums patīk Santa Maria tortillas, jo tām ir gan laba garša, gan tekstūra – viegli pārlocīt un tortillas ātri neizžūst. Tomēr šeit var izmantot jebkuru tortillu veidu – arī pingraudu vai bezglutēna tortillas.
- Izmēģini arī citas mūsu sāļo brokastu idejas, piemēram, Laša un avokado wrapi, Mākoņmaizes ar parmezānu un oregano, Kartupeļu un bekona omlete.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: