Gardi, sulīgi un nedaudz saldi (pateicoties pievienotajai kukurūzai) vistas gaļas plācenīši, kuri ne tikai būs piemēroti mazulim, bet noteikti garšos visai ģimenei. Var ēst gan pusdienās, gan pagatavot šos plācenīšus kā ballītes uzkodu, jo tie lieliski garšos gan silti, gan auksti.
Sastāvdaļas:
- 500 grami vistas filejas (~3 vidējas filejas)
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes rīsu miltu (var aizstāt ar citiem miltiem)
- 1 sīpols
- 50 grami siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 140 grami konservētas saldās kukurūzas (viena mazā bundžiņa)
- saišķītis diļļu
Pagatavošanas gaita:
- Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.
- Sīpolu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sieru sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves, sasmalcina ķiploka daiviņas un smalki sagriež dilles.
- Bļodā liek visas sasmalcinātās sastāvdaļas, pievieno olas, miltus, konservēto kukurūzu (kurai pirms tam noliets šķidrums) un visu rūpīgi samaisa viendabīgas konsistences masā.
- Sakarsē pannu, ar karoti vai rokām veido nelielus plācenīšus, liek uz pannas un cep mērenā temperatūrā ~2-3 minūtes no katras puses, kamēr tie kļūst viegli zeltaini.
Padomi gatavošanai:
- Šajā receptē neizmantojam eļļu cepšanai (lieliski garšos arī bez eļļas cepti plācenīši), taču, ja gribas tos kraukšķīgākus, var tos cept eļļā vai sviestā.
- Tā kā recepte ir mazuļiem draudzīga, tad arī papildus sāli nepievienojam (nedaudz sāls jau ir sierā), taču, protams, var papildināt plācenīšu masu ar sāli, pipariem un citām iecienītām garšvielām.
- Cepoties daži kukurūzas gabaliņi atdalīsies no plācenīšiem, taču lielāko daļu vietā noturēs plācenīšos esošā ola un siers.