Go Back
Priekšdarbi30 minutes
Gatavošana50 minutes
Nostāvēšanās ledusskapī2 hours
Kopā3 hours 20 minutes
Daudzums: 8 personām

Nepieciešamais aprīkojums:

  • apaļa kūku cepamā veidne 24 cm diametrā

Sastāvdaļas:

Kūkas kārtām

  • 200 ml ūdens
  • 100 g sviesta (+ pikucītis sviesta veidnes apakšas ietaukošanai)
  • 130 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tēj.k. cepamā pulvera
  • 30 g mandeļu skaidiņu (neobligāti)
  • 2 tēj.k. pūdercukura pārkaisīšanai pirms pasniegšanas (neobligāti)

Biezpiena krēmam:

  • 700 g krēmīga biezpiena
  • 300 ml saldā krējuma (ar tauku saturu 35%)
  • 60 g cukura (4 ēdamkarotes)
  • 1 tēj.k. vaniļas pastas vai 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta

Ķiršu pildījumam:

  • 400 g skābo ķiršu bez kauliņiem
  • 15 g kukurūzas cietes (1 ēdamkarote)
  • 20 g cukura (1 ēdamkarote ar kaudzīti, taču cukura daudzumu var pielāgot, atkarībā no tā, cik skābi ir ķirši)
  • 50 ml ūdens