Priekšdarbi20 minutes mins
Zaļo zirnīšu humuss
- 230 grami vārītu vai konservētu turku zirņu
- 230 grami apvārītu zaļo zirnīšu
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 3-4 ēd.k. turku zirņu šķidruma (no zirņu vārīšanas vai no konservētajiem zirņiem)
- 1 ēd.k. citronu sulas
- sāls
Burkānu humuss
- 230 grami vārītu vai konservētu turku zirņu
- 200 grami vārītu burkānu
- 1 ķiploka daiviņa
- 1-2 ēd.k olīveļļas
- 1-3 ēd.k. turku zirņu šķidruma
- 1 ēd.k. sezama sēkliņu
- 1 ēd.k. citronu sulas
- sāls
Biešu humuss
- 230 grami vārītu vai konservētu turku zirņu
- 200 grami vārītu, tvaicētu vai ceptu biešu
- 1 ķiploka daiviņa
- 1-2 ēd.k. olīveļļas
- 1-3 ēd.k. turku zirņu šķidruma
- 1 ēd.k. citronu sulas
- sāls
Humusu pasniegšanai:
- olīveļļa
- pētersīļi
- sezama sēkliņas
- dārzeņi, maizītes, čipsi, siers u.c.