Priekšdarbi30 minutes mins
Daudzums: 4 personām kā pamatēdiens (pietiks vairākām personām, ēdot kopā ar citiem ēdieniem)
Salātiem:
- 1/4 sarkanā kāposta
- 1/2 kolarābja
- 1 burkāns
- 1 neliels kālis
- gabaliņš sviesta ķirbja
- 1 maza biete (svaiga, nevārīta)
- 2-3 mini paprikas vai 1/2 no lielās paprikas
- 1 ābols
- 3-4 redīsi
- 1 selerijas kāts
- baltā un gaiši zāļā daļa no neliela purava
- kārtīgs saišķītis svaigu zaļumu (dilles, pētersīļi, mikrozaļumi u.tml.)
- dažas lielogu dzērvenes
- 1 mazā bundžiņa (140 g) konservētas kukurūzas
Mērcītei:
- 2 ēd.k. eļļas (izmantojam lazdu riekstu eļļu, bet derēs jebkura salātiem piemērota eļļa)
- 1/2 tēj.k. sāls
- 1/2 tēj.k. svaigi maltu melno piparu
- 1/3 tēj.k. ķiploku pulvera (izmantojam Dabas spēka "Asumiņš")
- svaigi spiesta sula no 1/2 laima