Salds, krēmīgs un garšīgs – tāds ir šis saldējums, kura stastāvā nav ne grama rafinētā cukura. Ar pievienotā jogurta daudzumu varam regulēt to, cik stingra būs saldējuma konsistence. Zemens un banānus var aizstāt arī ar citām ogām un augļiem, taču tieši šī receptes kombinācija ir mūsu iecienītākā.
Daudzums: 2 porcijas
Sastāvdaļas:
- 1 gatavs banāns
- sauja zemeņu
- 1-2 ēdamkarotes grieķu jogurta
Pagatavošanas gaita:
- Zemenes nomazgā, nosusina, atbrīvo no zaļajām lapiņām un sagriež mazākos gabaliņos.
- Banānus nomizo un sagriež gabaliņos.
- Sagrieztos banānus un zemenes saliek uz šķīvja un liek saldētavā uz vismaz 1 stundu.
- Kad sagribas saldējumu, bļodā liek zemenes un banānus, pieliek 1-2 ēdamkarotes grieķu jogurtu un ar blenderi salbendē, kamēr iegūst krēmīgas konsistences saldējumu. Jo vairāk tiks pielikts jogurts, jo saldējums būs šķidrāks.
Ieteikumi:
- Ja ir nopircies tā pavairāk zemeņu vai banānu un svaigā veidā tik daudz apēst nesanāk, tad tos var sagriezt gabaliņos, izklāt uz šķīvja, sasaldēt un tad sabērt ziplock maisiņos vai slēgtos saldēšanai piemērotos traukos un uzglabāt saldētavā. Kad sagribas saldējumu, tad atliek izņemt dažus zemeņu un banānu gabaliņus, pievienot jogurtu, sablendēt un 2 minūšu laikā jau saldējums būs gatavs.