Nevienam nav noslēpums, ka zemenes un rabarberi ir fantastiska kombinācija dažādos desertos. Zemeņu un rabarberu kārtojums ir ļoti viegli un diezgan ātri pagatavojams deserts. Tas ir ne tikai gards, bet arī vizuāli ļoti pievilcīgs deserts, ja tiek kārtots caurspīdīgā stikla traukā.
Daudzums: 8 porcijas
Nepieciešamais aprīkojums:
- Receptē izmantojām caurspīdīgu apaļu stikla trauku 20 cm diametrā
Sastāvdaļas:
- 300 g cepumi "Dāmu pirkstiņi"
- 800 g zemeņu
- 300 g rabarberu
- 80 g cukura
- 400 ml saldā krējuma (ar tauku saturu 35%)
- 250 g svaigā siera "mascarpone"
- 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta (vai 1 tējkarote vaniļas pastas)
Pagatavošanas gaita:
- Rabarberus nomazgā, sagriež gabaliņos, pievieno 50 gramus cukura, pavisam nedaudz ūdens (lai rabarberi nepiedeg) un katliņā vāra, līdz tie mīksti (tas prasīs ~5 minūtes). Savārītos rabarberus noliek atdzist.
- Pusi no zemenēm (~400 g) sablendē.
- Saldajam krējumam pievieno atlikušo cukuru (30 gramus jeb 2 ēdamkarotes), vaniļas ekstraktu un puto līdz vidēji stingrām putām, tad pievieno mascarpone sieru un puto, līdz tiek iegūts viendabīgs un stingrs krēms.
- Krēmā iemaisa savārītos rabarberus.
- Cepumus “dāmu pirkstiņi” pa vienam kārtīgi no abām pusēm apmērcē blendētajās zemenēs un kārto traukā, virsū liekot 1/3 no rabarberu krēma. Procesu atkārto vēl 2 reizes. Ja cepumu nepieciešams apgriezt, to izdara, pirms tas tiek mērcēts blendētajās zemenēs.
- Gatavo desertu dekorē ar atlikušajām svaigām zemenēm un liek ledusskapī uz ~2h, lai tas ievelkas.
Padomi gatavošanai:
- Šādu desertu var gatavot gan vienā lielā traukā, gan arī veidot mazākos trauciņos kā atsevišķas porcijas. Mums sanāca 3 cepumu un 3 krēma kārtas, taču, atkarībā no trauka lieluma, desertu var kārtot arī divās vai četrās kārtās. Ja gatavo desertu vienā traukā, tad vislabāk tas izskatīsies caurspīdīgā stikla traukā, kuram ir lēzena apakša (bļodas šim desertam īsti nederēs).
- Rabarberus nav nepieciešams mizot, jo, tos vārot, miziņas izšķīdīs. Ja rabarberi nebūs nomizoti, tad rabareru savārījums būs skaisti sarkanīgā tonī.
- Deserta sastāvā esošais rabarberu krēms ir ļoti gards, to var likt arī kūkās un ruletēs.
- Ja vēlas desertu svaigāku, tad starp kārtām var likt arī šķēlītēs sagrieztas svaigas zemenes.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: