Šie ir ļoti ātri un viegli pagatavojami pikanti salāti, kuri lieliski piestāv grilēšanas sezonai kā piedeva gaļas ēdieniem. Šiem salātiem nekas nav jāvāra, tikai aši jāsagriež trīs galvenās sastāvdaļas – ziedkāposti, ķiršu tomāti un marinēti šampinjoni. Norādītie sastāvdaļu daudzumi ir ļoti aptuveni, ar tiem var brīvi variēt (jo kurš gan sver sastāvdaļas salātiem? :)). Ja gribas maigākus salātus, pievieno mazāk ķiploka, ja gribas pikantākus – ķiploku var pievienot vairāk.
Daudzums: 6 personu grila ballītei
Sastāvdaļas:
- 1 neliela ziedkāposta galviņa
- 400 g marinētu šampinjonu
- 400 g ķiršu tomātu
- 1/2 sarkanā sīpola
- saišķītis diļļu
- 150 g majonēzes
Pagatavošanas gaita:
- Sagriež salātu sastāvdaļas:
- Ziedkāpostus vispirms sadala rozetēs un tad rozetes sagriež šķēlītēs.
- Ķiršu tomātus sagriež 4-8 daļās, atkarībā no to izmēra.
- Lielākos marinētos šampinjonus sagriež 2-4 daļās, mazākos var atstāt veselus.
- Sīpolu sagriež plānās šķēlītēs.
- Dilles sagriež vai smalki sakapā.
- Ķiploka daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi vai sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves.
- Visas sastāvdaļas sajauc ar majonēzi. Ja ir vēlēšanās, var pievienot papildus sāli un/vai melnos piparus.
Uzzini recepšu jaunumus, sekojot mums sociālajos tīklos: